Padomi, kā vasarā kopt matus, lai pasargātu no sausā gaisa un pilsētas putekļiem

Kopš seniem laikiem sievietes galvenā rota bijusi, ir un būs mati, tāpēc pirmais līdzeklis to aizsardzībai no ārējās vides iedarbības – saules, vēja, smiltīm, putekļiem un ūdens – ir eleganta platmale, naģene vai lakatiņš.

Vismaz reizi nedēļā būtu jālieto mitrinoša matu maska, dziļākai un saudzējošai iedarbībai.

FOTO: Shutterstock.com

Vismaz reizi nedēļā būtu jālieto mitrinoša matu maska, dziļākai un saudzējošai iedarbībai.

Tām, kurām galvassega šķiet nepiemērota, vasarā matiem nepieciešama īpaša kopšana – gan mitrināšana, gan aizsardzība no saules.
​Der zināt, ka matiem vasarā visvairāk kaitē jūras/baseina ūdens apvienojumā ar tiešiem saules stariem, – tas izraisa matu galu šķelšanos, ļoti sausina un pat izbalina matus.

Ko darīt: 

  • jālieto mitrinošie šampūni un kondicionieri, kā arī matu kopšanas un veidošanas līdzekļi, kuru sastāvā ir saules aizsargfiltri, to sastāvs ir bagātināts ar UVA /UVB filtriem un barojošām vielām, kas palīdz aizsargāt un stiprināt matus.
     
  • Ieteikums: vasarā lieto izsmidzināmos līdzekļus, kas aizsargā matus pret kaitīgo UV staru iedarbību, piemēram, neizskalojamo kondicionieri, – īpaši ērts līdzi ņemšanai un vienkārši lietojams jebkuros apstākļos. Tas ir kā matu vitamīns, kura sastāvā ir saulespuķu sēkliņu ekstrakts, argāna vai cita eļļa, kas aizsargā un mitrina.
     
  • Vismaz reizi nedēļā būtu jālieto mitrinoša matu maska, dziļākai un saudzējošai iedarbībai. Ja daudz laika pavadi baseinā, pludmalē vai atklātā saulē, ieteicams lietot speciālos saules līnijas matu kopšanas produktus.
     
  • Svarīgi: pacenties vasarā atturēties no karsto matu ierīču – fēna, matu taisnotāja un lokšķēru – lietošanas, cik vien tas iespējams.

 

Reklāma
Reklāma

 

No: http://jauns.lv