Auzu pārslas – ēd un izmanto skaistumkopšanā

Auzu pārslas satur milzum daudz vērtīgu vielu: salīdzinot ar citiem graudaugiem, tajās ir visvairāk tauku, šķiedrvielu, vitamīnu un citu vērtīgu vielu, kas spēj stiprināt mūsu organismu.

 

Auzas ir lielisks un ļoti pieejams produkts, ko ērti izmantot skaistumkopšanā

FOTO: Shutterstock.com

Auzas ir lielisks un ļoti pieejams produkts, ko ērti izmantot skaistumkopšanā

Uztura speciālisti iesaka auzu pārslu putru vārīt nevis pienā, bet gan ūdenī, pievienot rozīnes, aprikozes, riekstus un sēkliņas. Auzu pārslas iesaka holesterīna samazināšanai, jo tās samazina tauku uzsūkšanos, labi attīra organismu un veicina vēdera izeju. Tās lieto pret vielmaiņas traucējumiem un aknu slimībām. Lai nezaudētu vērtīgos vitamīnus, kas jau tā ir cietuši pārstrādes procesā, auzu pārslas labāk ēst nevārītas, vienkārši apliet ar ūdeni, paniņām, kefīru, jogurtu vai sulu, paturēt 10 minūtes, tad auzu pārslas būs gatavas ēšanai. Vari pievienot medu, sīki sagrieztu ābolu, banānus, atlaidinātas vai svaigas ogas, apelsīna gabaliņus, un brīnišķīgs brokastu ēdiens ir gatavs.


Noteikti izmēģini: šādi pagatavotas auzu pārslas, gan vārītas, gan nevārītas, droši var izmantot arī sejas, kakla un dekoltē zonas maskām, tāpēc brokastīs atstāj 1–2 ēdamkarotes neapēstas. Ja masku vēlies vēl bagātīgāku, pievieno dažādas ekstras – pāris pilienu mandeļu vai kādas citas vērtīgas augu eļļas, der citrona sula, klijas, salds krējums, sīki sasmalcināti rieksti, saspiestas dzērvenes, olas dzeltenums vai baltums utt. Auzu pārslu maska lieliski attīra sejas ādu, piesātina to ar lipīdiem, minerālvielām, pektīniem un daudzām citām vērtīgām vielām. Ieteicams masku paturēt uz ādas 20 minūtes, tad viegli ar mitru salveti noņemt biezumus un noskaloties remdenā ūdenī. Pēc tam uzklāj vieglu sejas krēmu un patīksminies par ādas veselīgo toni. Auzu pārslu masku vari likt katru rītu.

 

Reklāma
Reklāma

No žurnāla "100 Labi Padomi"