Kāpēc mileniāļiem nepatīk runāt pa telefonu

Katrai paaudzei ir savas dīvainības. Mileniāļiem, piemēram, ir tieksme izvairīties no atbildēšanas uz telefona zvaniem. Neuztveriet to personīgi, speciālisti izskaidro, kāpēc viņi uz jūsu telefona zvaniem atbild ar SMS.
Mileniāļiem, piemēram, ir tieksme izvairīties no atbildēšanas uz telefona zvaniem.

FOTO: Shutterstock.com

Mileniāļiem, piemēram, ir tieksme izvairīties no atbildēšanas uz telefona zvaniem.

Runājot par paaudžu atšķirībām, mileniāļi ir pirmā paaudze, kuriem izteikti nepatīk runāt pa telefonu. Vienmēr ir bijuši cilvēki, kuri izvairījušies no komunikācijas par telefonu, un tam var būt dažādi iemesli un izskaidrojumi, piemēram, cilvēka kautrīgums vai introvertums. Taču mūsdienu mileniāļi šim paradumam sniedz pavisam citu skaidrojumu. Cilvēki, kas dzimuši laika posmā no 1981. līdz 1996.gadam, tiek pieskaitīti pie tūkstošgades jeb mileniāļu paaudzes.

 

Forbes.com raksta, ka tā ir pirmā paaudze, kas uzauga kopā ar internetu, vienlaikus pēdējā paaudze, kurai internets bērnībā nebija ikdienišķi tik ļoti nepieciešams, kā tiem, kas dzimuši pēc 2000.gada. Viņi ir it kā pa vidu starp savu vecāku paaudzi, kas internetu apguva pieaugušo vecumā, un tiem, kas dzimuši šajā tūkstošgadē, kas savu dzīvi bez interneta vairs nespēj iedomāties. Iespējams, ka tieši internets un tehnoloģijas ir atstājis iespaidu uz mileniāļu telefona lietošanas paradumiem.

 

Uz telefona zvanu ir jāatbild nekavējoties!

Atšķirībā no e-pasta, sms vai citām ziņām, uz telefona zvanu ir jāatbild nekavējoties. Mileniāļi daudz vairāk nekā paaudze pirms viņiem vērtē savu laiku, tāpēc dažkārt atsakās atbildēt uz telefona zvanu, ja jūtas skumji, bēdīgi, noguruši vai vienkārši nevēlas runāt. Tikmēr uz e-pastu vai sms var atbildēt tad, kad ir vēlme un iespēja.

 

Reklāma
Reklāma

Zvani nav tik svarīgi, kā varētu likties

Mileniāļi ir uzauguši ar tehnoloģijām, tāpēc tieši viņi ir tie, kas pēc garām un neproduktīvām sapulcēm pie sevis burkšķ, ka to visu varēja atrisināt ar pāris e-pastu starpniecību. Viens no mineniāļu baušļiem darba vidē ir šāds - ja to var atrisināt ar e-pastu, tas ir jārisina ar e-pastu. Neceriet, ka viņi priecāsies par darba sapulcēm vai sanākšanām! Nosūtiet e-pastu ar viņa darba pienākumiem un gaidiet rezultātu!

 

Pieradums

Mileniāļi ir uzauguši ar tehnoloģijām, viņiem bija savs e-pasts vai sociālā tīkla profils jau pamatskolā, bet pirmais mobilais telefons vienlaicīgi ar viņu vecākiem. Tāpēc dažādu jautājumu noskaidrošanai viņi dod priekšroku sms, e-pastam vai citai rakstiskai saziņai, jo vienkārši ir pie tā pieraduši.

 

Intimitāte

Mileniāļi ir paaudze, kas iepazīstas ar draugiem internetā, kas iepērkas internetā, kas arī tiekas ar draugiem internetā. Viņi ir pieraduši pie attālinātas intimitātes un telefona zvanu uzskata par kaut ko ļoti personisku. Tas daudzus no viņiem mulsina, liek sajusties neērti un nekomfortabli. Tāpēc, ja redzi, ka tavi zvani tiek ignorēti un uz tiem aizdomīgi bieži tiek atbildēts ar SMS tekstu, ka „Kas uz sirds, tobrīd nevarēju runāt”, zini, ka tev ir darīšana ar mileniāli, kuram labāk patiks drukāta, nevis verbāla komunikācija.