Apmeklē diskusiju: Darbs + ģimene. Kuru gan tas satrauc?

Vairumam cilvēku darbs ir tikai viens no pienākumiem ikdienas darāmo lietu sarakstā. Kādā mērā darba devējiem vajadzētu palīdzēt savu darbinieku dzīves organizēšanā? Kas ir ģimenēm draudzīgs uzņēmums un kā ideja par to saskan ar uzņēmēju interesēm pelnīt? 26.martā aicinām uz PROVIDUS diskusiju 'Darbs + ģimene. Kuru gan tas satrauc?'.
Diskusijā ieskicēs galvenos ģimenēm draudzīgu darba vietu kritērijus, un pazīmes, kas liecina par nedraudzīgu darba vidi.

FOTO: Agnis Šmits

Diskusijā ieskicēs galvenos ģimenēm draudzīgu darba vietu kritērijus, un pazīmes, kas liecina par nedraudzīgu darba vidi.

 

 

Norises vieta un laiks: Rīgā, Alberta ielā 13; PROVIDUS telpās, 6.stāvā; 26.martā 17.00-19.00

 

8.30 bērni uz dārziņu,

otrdien 16.00 Kārlim pie ausu ārsta, vakarā pie mammas uz slimnīcu, 

piektdien komandējums, arī koncerts bērnu dārzā. 

 

Vairumam cilvēku darbs ir tikai viens no pienākumiem ikdienas darāmo lietu sarakstā. Kādā mērā darba devējiem vajadzētu palīdzēt savu darbinieku dzīves organizēšanā? Kas ir ģimenēm draudzīgs uzņēmums un kā ideja par to saskan ar uzņēmēju interesēm pelnīt? 

 

26.martā aicinām uz PROVIDUS diskusiju 'Darbs + ģimene. Kuru gan tas satrauc?' - Kas ir ģimenēm draudzīga darbavieta, kādi sociālie, ekonomiskie un politiskie faktori Latvijā ietekmē to veidošanos un ko uzņēmumi dara un varētu darīt, lai radītu godīgus nosacījumus darba ņēmējiem, neatkarīgi no viņu dzimuma? Kuras grupas visvairāk cieš no ģimenes un darba apvienošanas, kādas tam varētu būt sekas ilgtermiņā?

Reklāma
Reklāma

Ko uzņēmumi dara un varētu darīt, lai radītu godīgus nosacījumus darba ņēmējiem, neatkarīgi no viņu dzimuma? 

 

Diskusijas sākumā socioloģijas doktore Viola Korpa sniegs īsu promocijas darba 'Ģimenes un darba dzīves saskaņošana privātā sektora organizācijās' pārskatu, kas kalpos par pamatu tālākajai sarunai. Pētniece ieskicēs galvenos ģimenēm draudzīgu darba vietu kritērijus, un pazīmes, kas liecina par nedraudzīgu darba vidi, kā arī iezīmēs to, kādus aspektus darba organizācijā Latvijas uzņēmēji uzskata par svarīgiem un kā tos īsteno. 

 

Paneļdiskusijā piedalās juriste, ētikas un ilgtspējīga biznesa eksperte Dace Kavasa, Iluta Lāce no resursu centra sievietēm 'Marta', portāla mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa, Sociālās drošības un veselības aizsardzības eksperts Pēteris Leiškalns (Latvijas Darba devēju konfederācija) un jurists, konsultants darba tiesisko attiecību jautājumos Kaspars Rācenājs (Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība),  kā arī uzņēmēju pārstāvis (vēl tiks apstiprināts).  Diskusiju vadīs PROVIDUS pētnieks Reinis Āboltiņš.

 

 

Diskusija notiek 26.martā plkst.17.00 Alberta ielā 13, PROVIDUS telpās, 6.stāvā. 

 

Aicinām iepriekš pieteikties elektroniski līdz 24.martam: marta.herca@providus.lv