Esi upuris vai uzvarētājs?

Vistumšākais laiks ir pirms ausmas. Šis ir vispiemērotākais laiks, kad plānot savu dzīvi uzplaukuma laikam, gatavoties pēckrīzes atmodai. Rūpēties, lai jaunie laiki mūs nepārsteidz nesagatavotus. Šis ir vislabākais brīdis, lai savas vēlmes un mērķus apzinātos un pārbaudītu to saskaņu ar savām pamatvērtībām. Ticība labākiem laikiem nav jāgaida no citiem, tā ir jāuztur katram pašam.

FOTO: Aleksandrs Ivanovs

Šajā laikā daudzi meklē vainīgos lielajai pasaules un vietējai Latvijas krīzei. Un atrod –  banku alkatība, mazjaudīga valdība, valdošās partijas, ASV finansisti… Šāda pieeja gribot negribot padara cilvēku par upuri. Jo – neko jau nevar darīt, ak, ko nu es, nav dzīvē taisnības…
Laikā, kad visā pasaulē notiek pārmaiņas, notiek vērtību pārvērtēšana, ikvienam jāmācās jauns domāšanas veids, jāuzņemas atbildība. Vienkārši – jākļūst par uzvarētāju, par savu dzīves saimnieku. Pārmaiņām jāsākas katrā no mums atsevišķi, tad sekos pārmaiņas kopumā. Krīzē parasti  notiek vērtību pārvērtēšana. Šīs laiks mums dots, lai ātrāk mainītos, lai radītu iespēju ikvienam pacelties jaunā kvalitātē. Jautājums – vai esam tam gatavi, vai vēlamies mainīties? Vai vēlamies dzīvot labāk?

Ja cilvēkam ir mērķis, viņš sasniedz vairāk, nekā tad, ja mērķa nav, ja padevīgi ieņemta upura pozīcija.

Vai varbūt ir ērtāk, paredzamāk palikt dižķibelē un vainot  sliktos – valdību, bankas, laika apstākļus utt. Ir gana daudz cilvēku, kas šo krīzes laiku izmanto bezatbildīgai dzīvošanai un personīgā psiholoģiskā bankrota attaisnošanai. Taču – pastāvēs, kas pārmainīsies.
Ja cilvēkam ir mērķis, viņš sasniedz vairāk, nekā tad, ja mērķa nav, ja padevīgi ieņemta upura pozīcija. Mērķa esamība ļauj labāk ieraudzīt iespējas un uzņemties atbildību arī šķietamā bezresursu situācijā. Neatkarīgi no tā, vai tu savus mērķus sasniedz viegli un ātri vai ilgstoši, vai arī pieņem lēmumu no kāda mērķa atteikties, tu pilnveidojies, iegūsti pieredzi, kļūsti gudrāks, stiprāks, pārliecinātāks. Mērķi ļauj tev pašam vadīt un pārvaldīt savu dzīvi un
mainīties tā, kā Tu pats to gribi. Savu mērķu esamība padara dzīvi par aizraujošu ceļojumu.


Personības pilnveidošanas centra piedāvātie kursi Mērķu meistarklase ļauj cilvēkiem, kas interesējas par mūsdienu praktiskās psiholoģijas sasniegumiem, GŪT PANĀKUMUS arī krīzes laikā, stiprināt ticību tam, ka cilvēka PAŠIZAUGSMEI NAV ROBEŽU un katrs var mainīt savu dzīvi SEV VĒLAMĀ VIRZIENĀ, ticot, ka krīze ir IESPĒJU LAIKS.

Personības pilnveidošanas centra direktore,
personīgās meistarības trenere
Indra Melbārde

www.nlpcentrs.lv

Reklāma
Reklāma

 

/REKLĀMAS PROJEKTS/