5 asins analīžu pārbaudes, kas būtu jāveic katru gadu

Katru gadu būtu ieteicams nodot dažas asinsanalīzes, lai sekotu līdzi sava organisma labsajūtai un veselībai.
Katru gadu ir jāveic noteikti izmeklējumi, lai sekotu līdzi savai veselībai.

FOTO: Shutterstock.com

Katru gadu ir jāveic noteikti izmeklējumi, lai sekotu līdzi savai veselībai.

Asins analīzes ir svarīgas visu vecuma grupu cilvēkiem, tās var norādīt uz noteiktiem fizioloģiskiem traucējumiem, pie kuriem cītīgi jāstrādā, vēsta portāls "HealthLine".

 

Ja esat cilvēks, kurš nopietni izturas pret veselību, jūs, iespējams, ik pēc dažiem mēnešiem veicat asins analīzes, lai pārbaudītu, vai jūsu organismā viss ir kontrolēts un vai visi orgāni darbojas normāli. Ja tiek konstatētas kādas novirzes, jūs, iespējams, dodaties pie medicīnas speciālista, kurš var nozīmēt medikamentus un dzīvesveida izmaiņas.

 

Uztura speciāliste Aurora Kapūra uzsver, ka asins analīzēm vajadzētu būt "ikgadējās veselības pārbaudes pamatelementam"; viņa sociālajā tīklā Instagram uzsvēra asinsanalīžu nozīmi, norādot, ka katru gadu ir jāveic noteikti izmeklējumi, lai sekotu līdzi savai veselībai un vispārējai labsajūtai un noskaidrotu, vai organisms ir vislabākajā kārtībā.

 

 "Regulāri veiktas asinsanalīzes ir jūsu ikgadējais labsajūtas kompass, kas ved jūs veselīgākas dzīves virzienā," teic uztura speciāliste. 

 

Pilna asinsaina: Tas ir ļoti svarīgs elements infekciju, anēmijas un vispārējās imūnsistēmas veselības noteikšanai. Tā norāda balto asinsķermenīšu, sarkano asinsķermenīšu un trombocītu skaitu un hemoglobīna koncentrāciju.

Reklāma
Reklāma

 

Aknu darbības tests: Šis tests ir ļoti svarīgs, lai noteiktu aknu slimības un nodrošinātu, ka organismā notiek optimāla detoksikācija un vielmaiņa. Ar to pārbauda noteiktu enzīmu un olbaltumvielu līmeni asinīs.

 

Nieru darbības tests: Šis tests ļauj uzraudzīt nieru veselību, novērtēt filtrācijas efektivitāti un atklāt agrīnas nieru darbības traucējumu pazīmes. Parasti veic asins analīzi vai 24 stundu urīna analīzi vai abas.

 

Kaulu veselības novērtējums: DEXA skenēšana novērtē kaulu blīvumu. Tie ir ļoti svarīgi lūzumu un osteoporozes profilaksei.

 

Vairogdziedzera darbības tests: Viens no svarīgākajiem testiem ir vairogdziedzera hormonu līmeņa novērtēšana, kas ir ļoti svarīga enerģijas regulēšanai un vispārējai labsajūtai, skaidro eksperts. 

Saistītie raksti