Mājās kovids – temperatūra zema, bet lauž kaulus. "Labāk paciesties vai tomēr dzert zāles?" jautā lasītāja

"Ja ir kovids un T tikai 37, bet ir drebuļi, galvassāpes, lauž kaulus, sāp kakls. Labāk lietot ibumetin simptomu atvieglošanai? Vai labāk veseļošanās notiek, ja neko nelieto?"
Sliktas pašsajūtas gadījumā labāk sazinies ar ģimenes ārstu, kurš ieteiks piemērotāko līdzekli tieši tev.

FOTO: Shutterstock.com

Sliktas pašsajūtas gadījumā labāk sazinies ar ģimenes ārstu, kurš ieteiks piemērotāko līdzekli tieši tev.

Gunita raksta: “Ja ir kovids un temperatūra tikai 37, bet ir drebuļi, sāp galva un kakls, lauž kaulus. Lietot tableti simptomu atvieglošanai, vai tomēr atveseļošanās notiek labāk, ja neko nelieto?” 

 

Infektoloģe, Imunizācijas valsts padomes vadītāja, profesore Dace Zavadska skaidro, ka temperatūra nav vienīgais iemesls, kamdēļ ārsts iesaka pacientam lietot pretsāpju un pretiekaisuma medikamentus jeb nesteroīdos pretiekaisuma līdzekļus. 

 

Reklāma
Reklāma

Vienalga, vai slikti jūtas bērns vai pieaugušais, ja viņam ir minētie simptomi, tad atbilstoši vecumam un ķermeņa svaram var lietot šos medikamentus. 

 

Taču jebkura medikamenta lietošana, īpaši bērnam, būtu jāpārdomā un jāsaskaņo ar ģimenes ārstu, kā arī nedrīkst pārsniegt zāļu lietošanas instrukcijā norādītās devas un intervālu, ja sliktās pašsajūtas dēļ līdzekli nepieciešams uzņemt atkārtoti dienas laikā.  

Saistītie raksti