Pretparazītu līdzeklis Helmintox – bērnu palīgs pasaules izzināšanā

Kad bērns ir mazs, tad pasaule visapkārt daudziem vecākiem šķiet liela un draudīga. Mēs cenšamies mazuli pasargāt no visa, kas varētu būt kaitīgs, un norobežot no visa, kas, mūsuprāt, nav piemērots bērnam.
Pēc pilnvērtīgas rotaļāšanās vienmēr jānomazgā bērnam rociņas, tomēr var gadīties arī tā, ka rodas aizdomas par parazītiem bērnam. Uz parazītu klātbūtni var norādīt nieze dupša rajonā, šķidrs vēders, samazināta apetīte, garastāvokļa maiņas, vēdera sāpes un citas pazīmes.

FOTO: Freepik.com/ rawpixel.com

Pēc pilnvērtīgas rotaļāšanās vienmēr jānomazgā bērnam rociņas, tomēr var gadīties arī tā, ka rodas aizdomas par parazītiem bērnam. Uz parazītu klātbūtni var norādīt nieze dupša rajonā, šķidrs vēders, samazināta apetīte, garastāvokļa maiņas, vēdera sāpes un citas pazīmes.

Pienāk laiks, kad bērns no mūsu gādīgajām rokām ir gatavs doties izzināt pasauli  pats – izrāpot, apčamdīt un pagaršot ne tikai katru lietu mājās, bet arī pagalmā, dārzā un viesos. Kāpēc ir svarīgi bērnam to atļaut un kā šajā ceļā var palīdzēt Helmintox zīmola līdzekļi – par to lasiet šī raksta turpinājumā.

 

Rāpot, plūkt, pagaršot zemi – arī tas veicina attīstību

Kā apgalvo daudzi bērnu veselības un attīstības speciālisti*, rotaļāšanās bērniem nav vienkārši izklaide, tas ir nepieciešams darbs, kas jāveic, lai augtu un attīstītos. 

 

Apkārtējās pasaules izziņa vienmēr iet caur uztveri un sajūtām, tāpēc ir ļoti svarīgi bērnam ļaut:

  • rāpot – jo rociņas sajūt dažādus pamatus;
  • aptaustīt – jo mūsu pirkstu galos slēpjas daudz jutīgu nervu, kas palīdz atšķirt dažādas faktūras;
  • pagaršot un pasmaržot ne tikai ēdamas, bet arī neēdamas lietas.
     

Foto: Freepik.com/ prostooleh

Protams, tam visam ir jānotiek drošā veidā un vecāku uzraudzībā, taču jāatceras, ka turēt bērnu sterilā vidē un ļaut rotaļāties tikai ar mantiņām – tas nebūtu pareizi. Kāpēc tas viss nepieciešams? Izrādās – tas tieši ietekmē bērna attīstību. Pasaules izziņa rāpojot, aptaustot priekšmetus ar pirkstu galiņiem un pagaršojot, var veicināt bērna valodas, intelektuālo attīstību un citas svarīgas prasmes. Tāpēc – vecākiem jātur acis vaļā un jārūpējas par bērnu, kamēr bērna pienākums ir izbaudīt dzīvi, izrāpot pagaldes, pagaršot (pavisam nedaudz!) zemi un darīt vēl daudz ko citu, ko pieaugušais traktē kā nepareizu.

 

Ko darīt, ja ir aizdomas par parazītiem bērnam

Pēc pilnvērtīgas rotaļāšanās vienmēr jānomazgā bērnam rociņas, tomēr var gadīties arī tā, ka rodas aizdomas par parazītiem bērnam. Uz parazītu klātbūtni var norādīt nieze dupša rajonā, šķidrs vēders, samazināta apetīte, garastāvokļa maiņas, vēdera sāpes un citas pazīmes. Ja tas ir tā, vēlams konsultēties ar ģimenes ārstu vai farmaceitu, iespējams būs jāveic analīzes. Ja aizdomas apstiprinās, var izmantot Helmintox zīmola līdzekļus. Turpinājumā vairāk par to, kas ir šīs prettārpu zāles, bērniem izmantojamā forma un lietošana.

 

Kas ir Helmintox zīmola līdzekļi un kā tie var palīdzēt

Kā liecina instrukcija, Helmintox tabletes un suspensija ir līdzekļi, kas paredzēti dažādu parazitāru infekciju ārstēšanai, to abu aktīvā viela ir pirantels un preparātu izmanto gan spalīšu, gan cērmju, gan ankilostomidozes invāziju ārstēšanai – precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. Vienmēr lietojiet šīs zāles tieši tā, kā ārsts vai farmaceits Jums teicis. Līdzeklis ir populārs un pieejams gandrīz katrā aptiekā, pasūtot InternetAptieka.lv to var ātri saņemt jebkurā vietā Latvijā.

Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita!
ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI


Ja nepieciešams Helmintox, bērniem līdz 6 gadu vecumam izmanto suspensiju

Lai līdzekli būtu ērti izmantot, tas pieejams gan tablešu, gan suspensijas formā. Bērniem līdz sešu gadu vecumam izmanto Helimintox suspensiju 15 ml, kas ir prettārpu līdzeklis spalīšu (Enterobius vermicularis), cērmju (Ascaris lumbricoides), un ankilostomidozes (Ankylostoma duodenale, Necator americanus) invāzijas ārstēšanai. Šo preparātu bērniem lieto rēķinot vienu mērkaroti uz 10 kg svara (pieaugšajiem, kuru svars ir virs 75 kg jālieto astoņas mērkarotes vienā reizē). Lai dozētu precīzi, jāizmanto mērkarote, kas pievienota iepakojumā. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā.  To, cik bieži var lietot Helmintox, nosaka ārsts. Tas atkarīgs no tā, cik veiksmīgi izdodas tikt galā ar parazītu invāziju, jo tas ir izaicinošs uzdevums. Lai arī Helmintox profilaksei parasti nelieto, situācijā, ja vienam ģimenes loceklim konstatēta parazītu infekcija, Helmintox lietošana būtu jāieplāno arī pārējiem, izvēloties vecumam un svaram atbilstošas devas.


Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita!
ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI


Papildiniet mājas aptieciņu InternetAptieka.lv

Lai bērns attīstītos, viņam jādod brīvība spēlēties. Ir svarīgi spēlēties ne tikai ar rotaļlietām, bet drošā veidā rotaļās izmantot jebko, kas atrodas mums apkārt. Netīras rociņas un pagaršota zeme – tas viss pieder pie bērna attīstīšanās procesa, kas notiek caur spēlēšanos. Ja nonākat situācijā, kad nepieciešams Helmintox zīmola preparāts, nesatraucieties, ienāciet InternetAptieka.lv. Šī e-aptieka piedāvā plašu ārstniecības līdzekļu klāstu par labām cenām, turklāt visiem pasūtījumiem, tiek nodrošināta bezmaksas piegāde uz jebkuru vietu Latvijā.


* Rakstā izmantoti materiāli no grāmatas Māte un bērns: enciklopēdija vecākiem, zinātniskais vadītājs Vladislavs Korsaks (Rīga, Jumava, 2006).

Saistītie raksti