Kādas ir iespējas veikt valsts apmaksātu vēnu operāciju?

"Kur ir iespējams veikt valsts apmaksātu vēnu operāciju?" portālam LVportals.lv jautā Lolita.
No valsts budžeta līdzekļiem diennakts stacionārā tiek apmaksātas konvencionālās klasiskās vēnu rekonstruktīvās operācijas.

FOTO: Shutterstock.com

No valsts budžeta līdzekļiem diennakts stacionārā tiek apmaksātas konvencionālās klasiskās vēnu rekonstruktīvās operācijas.

Juriste Olga Lauva skaidro – saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta norādīto informāciju no valsts budžeta līdzekļiem diennakts stacionārā tiek apmaksātas konvencionālās klasiskās vēnu rekonstruktīvās operācijas (paplašinātu vēnu ķirurģiska izņemšana) iedzimtu un noteikti iegūtu saslimšanu gadījumos, piemēram, varikozi paplašinātu vēnu komplikāciju gadījumos, kā arī endoskopiska subfasciālu perforanto vēnu klipēšana.

 

Par nepieciešamo ķirurģisko palīdzību Nacionālais veselības dienests aicina konsultēties ar ārstējošo ārstu (ķirurgu, asinsvadu ķirurgu vai flebologu), jo tikai medicīniskajā konsultācijā ir iespējams noteikt, kāda veida ķirurģiskā manipulācija ir nepieciešama, tostarp izvērtēt, vai pakalpojums ir nepieciešams neatliekamā vai plānveida kārtā.

 

Lai veiktu operāciju stacionārā, pacientam ir nepieciešams ārsta speciālista nosūtījums un jāpiesakās kādā no ārstniecības iestādēm, kuras veic šo pakalpojumu.

Reklāma
Reklāma

 

  • Informācija par ārstniecības iestādēm un gaidīšanas rindām pieejama Nacionālā veselības dienesta interneta vietnē.
  • Informāciju par aktuālajām rindām iespējams noskaidrot, sazinoties ar izvēlēto ārstniecības iestādi.

 

Avots: LVportals.lv, Olga Lauva

Saistītie raksti