Pasaules izzināšana un vēdera veselība – kā tos apvienot?

Bērna roku mazgāšana lielai daļai vecāku ir diezgan sāpīga tēma. Lai arī cik bieži par to atgādinātu, tik un tā ir sajūta, ka dzirdīgas ausis netiek sasniegtas. Bērnam, izzinot pasauli, viss šķiet tik jauns un interesants, ka var arī saprast, kāpēc roku mazgāšana dažreiz piemirstās. Šādos gadījumos higiēnas prasību ievērošana un rūpes par bērna veselību paliek vecāku ziņā.
Bērnam, izzinot pasauli, viss šķiet tik jauns un interesants, ka var arī saprast, kāpēc roku mazgāšana dažreiz piemirstās.

FOTO: Publicitātes foto

Bērnam, izzinot pasauli, viss šķiet tik jauns un interesants, ka var arī saprast, kāpēc roku mazgāšana dažreiz piemirstās.

Kāpēc tad roku mazgāšanai ir tik liela nozīme? Kaut arī paši to neapzināmies, mums visapkārt atrodas dažādas baktērijas un vīrusi. Pašsaprotami liekas rokas mazgāt pirms ēšanas un pēc tualetes apmeklējuma, bet jārēķinās, ka varam iegūt zarnu trakta infekciju arī sabiedriskajā transportā vai, piemēram, pieskaroties netīram durvju rokturim. Tāpat vajadzētu pievērt uzmanību dārzeņu un augļu kārtīgai nomazgāšanai pirms tos ēšanas. 


Lai gan ikdienā paši nejūtam, ļoti bieži aiztiekam acis, muti un degunu. It sevišķi tas raksturīgs bērniem un pusaudžiem. Šādā veidā vīrusi un nelabvēlīgas baktērijas no netīrām rokām nonāk mūsu organismā, 

un tālāk var izsaukt, piemēram, caureju vai vēdera sāpes un pūšanos. Šādos gadījumos vecāku mājas aptieciņā noteikti jābūt probiotikām. Tās ir labās zarnu trakta baktērijas, kas izcili tiek galā ar nelabvēlīgo mikroorganismu izraisītajām sūdzībām. Probiotikas bērniem, kas kapsulas vēl nevar norīt, pieejamas arī pilienu vai pulverīšu veidā. 

 

 

Par drošākajām bērniem un zinātniski pierādītākajām probiotikām šobrīd tiek uzskatītas pienskābās baktērijas Lactobacillus rhamnosus (LGG®) un bifidobaktērijas Bifidobacterium (BB-12®). Abi šie baktēriju celmi ir saņēmuši prestižo GRAS novērtējumu, kas nozīmē, ka tās ir atzītas par pilnīgi drošām lietošanai visās vecuma grupās

LGG® un BB-12® tiek rekomendētas gan šķidras vēdera izejas gadījumā, gan pie vēdera pūšanās. 

Abiem probiotiskajiem baktēriju celmiem ir zinātniski pierādīts vēdera veselību veicinošs efekts gan pieaugušajiem, gan bērniem. 

 

LGG® un BB-12® probiotikas ir dabiski palīgi cīņā pret zarnu trakta infekcijām. Tie ir gremošanas trakta labvēlīgie iemītnieki, kas, uzņemti pietiekamā daudzumā, aizsargā bērna vēdera veselību un veicina normālu tā darbību.
LIVEO probiotiku komplekss saturs abus probiotiku veidus – LGG® un BB-12® – un ir piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem, jo pieejams pilienu, pulverīšu un kapsulu veidā, kas atvieglo probiotiku uzņemšanu dažādos vecumos. 

 

LIVEO pilieni un LIVEO Kids pulverīšu sastāvā nav ne piena cukura, ne arī piena olbaltumu. LIVEO bērnu formas ir vieni no retajiem produktiem, kur sastāvā esošās baktērijas ir attīrītas pat no piena olbaltumu “pēdām”, tas ir, mazajām mikrodaļiņām, nodrošinot iespēju produktus lietot pat tiem, kuriem ir piena olbaltumu nepanesība.

 

 

Atsauces:
https://www.cdc.gov/handwashing/why-handwashing.html
https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/bb-12
https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/lgg