Ķiplociņš gan imunitātei, gan sirds spēcināšanai

Ķiploki satur spēcīgas iedarbības sēru saturošus savienojumus un citas bioloģiski aktīvas vielas, kas piešķir tiem raksturīgo smaržu un labvēlīgi ietekmē organismu.
Ķiploki noder gan imunitētei, gan saaukstēšanās gadījumā un arī sirds stiprināšanai.

FOTO: Shutterstock.com

Ķiploki noder gan imunitētei, gan saaukstēšanās gadījumā un arī sirds stiprināšanai.

Imunitātei

  • Ķiplokus, dzērvenes un medu vienādā daudzumā sablendē, iepildi burkā, glabā tumšā, vēsā vietā. Apēd 2–3 ēdamkarotes maisījuma katru dienu.
  • Puslitra burkā ieber dzērvenes, nedaudz saspaidi, pa virsu ogām izspied 2 ķiploka daiviņas un 3 ēdamkarotes medus. Burkai uzliec vāku un liec ledusskapī. Pēc pāris dienām, kad ķiploks un medus izsūcies cauri ogām, lieto pa deserta karotei katru rītu.
  • Divas ēdamkarotes sasmalcinātu ķiploku, 100 g sakapātu valriekstu, ēdamkaroti sagrieztu diļļu un glāzi medus samaisi un lieto pa ēdamkarotei trīs reizes dienā pēc ēšanas.

 


Pret saaukstēšanos

  • Daiviņai sasmalcināta ķiploka pievieno 3 ēdamkarotes medus un pusglāzi ūdens. Karsē ūdens peldē 10 minūtes, atdzesē un izkās. Lieto pa ēdamkarotei 2–3 reizes dienā.
  • Saspied vienu ķiploka galviņu, pievieno viena citrona sulu un 2 tējkarotes medus. Lieto pa tējkarotei 1–2 reizes dienā.
  • Glāzē karsta ūdens iemaisi sasmalcinātu ķiploka daiviņu, pievieno 1/4 svaigi spiesta citrona sulu un tējkaroti kaltētu piparmētru lapu. Nosedz glāzi, lai ievelkas, pēc 20 minūtēm nokās biezumus, pievieno medu un lieto šādu uzlējumu divas reizes dienā.
  • Ja iekaisis kakls, glāzē silta ūdens iemaisi sasmalcinātu ķiploka daiviņu, ļauj ievilkties. Nokās biezumus un skalo kaklu.
  • Ja jūti iesnu tuvošanos, sīki sarīvē ķiploka daiviņu, iemaisi nelielā daudzumā karsta ūdens un elpo garaiņus.

 

Reklāma
Reklāma


Sirds spēcināšanai

  • Sasmalcini 100 g ķiploku, izspied sulu no 6 citroniem, visu samaisi un ļauj ievilkties 12 stundas. Glāzē silta ūdens iemaisi tējkaroti koncentrāta un izdzer pirms gulētiešanas. Vari lietot katru vakaru, līdz koncentrāts beidzas.
  • Nomizo 5 ķiploka galviņas, norīvē no 5 citroniem dzelteno miziņu. Visu samal viendabīgā masā un pievieno puslitru medus. Liec masu slēgtā traukā un ļauj nedēļu ievilkties. Lieto pa tējkarotei 3–4 reizes dienā vienu mēnesi.
  • Pusglāzē piena ieliec divas ķiploka daiviņas, uzkarsē pienu, bet neuzvāri. Izņem ķiplokus un pienu izdzer tukšā dūšā. Kurss – divas nedēļas.
  • Katru dienu apēd vienu ķiploka daiviņu. Pievieno to ēdienam vai sasmalcini un apēd, uzdzerot ūdeni vai kefīru.