Lazdu mizas dzēriens asisnvadu veselībai. RECEPTES

Ir pierādīts, ka, lietojot lazdas mizas dzērienu, samazinās holesterīna līmenis, un ar to saistītā aterosklerozes veidošanās, tātad, mazinās iespēja piedzīvot infarktu, insultu vai atmiņas pasliktināšanos. Arī trofiskās čūlas un hemoroīdi padodas šai terapijai. Lietojot lazdas mizas dzērienu, normalizējas asinsrite apakšstilbos, pazūd sāpes, spīlējuma sajūta, tūska un krampji, āda kļūst normālas krāsas, pazūd asinsvadu zvaigznītes un "zirneklīši".

Ar lazdu mizas dzērienu ir jāārstējas ilgstoši.

FOTO: Shutterstock.com

Ar lazdu mizas dzērienu ir jāārstējas ilgstoši.

Lazdas mizai ir līdzīga iedarbība kā izslavētajam līdzeklim Hamomelis. Hamamelis virginiana dzimtene ir Ziemeļamerika, tur, kur atrodas Virdžīnija. Pēc izskata šis krūms ir stipri līdzīgs mūsu lazdai, tikai zied septembrī, un tā augļi izskatās kā ozolzīles.

 

Interesanti!

 

Ne tik senos laikos Pēterburgā dzīvoja dzejnieks Puškins. Ir zināms vēsturisks fakts, ka dzejnieks slimoja ar apakšstilbu vēnu varikozi un bija nolēmis doties ārstēties uz Franciju, jo nav varējis normāli staigāt. Imperators Aleksandrs neesot ļāvis viņam braukt uz Eiropu un nosūtījis to pie kāda zemstes ārsta Pskovas guberņā, kuram bijuši labi panākumi vēnu ārstēšanā. Kaut nelabprāt, bet Puškins braucis arī. Drīz vien viņš rakstījis draugiem jūsmīgas vēstules par to, kā piedalās ballēs, dejo un kādas skaistas sievietes ir uz kuģa, ko sauc par Mihailovskas sādžu. Šim notikumam par godu viņš veltījis daudzus dzejoļus. Tieši šajā laikā tapa poētiskākais dzejnieka darbs "Jevgeņijs Oņegins". Katrā gadījumā, pēc pusgada ārstēšanās ar lazdas mizu, viņš kļuvis pilnīgi vesels. Kas palīdzējis Puškinam, varētu palīdzēt arī mums.

 

Recepte

 

Mizu nokasa no pirksta resnuma dzinumiem, sasmalcina un žāvē aptuveni 50 grādu temperatūrā. Ņem 1 ēdamkaroti mizu, aplej ar karstu ūdeni un tur karstumā 6-8 stundas, nokāš. Lieto pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte

 

Ņem ēdamkaroti mizu, aplej ar glāzi remdena ūdens, tur pa nakti, no rīta vāra 15 minūtes, nokāš. Lieto pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā pirms ēšanas.

 

Ar lazdu mizas dzērienu ir jāārstējas ilgstoši.

 

No ārsta, fitoterapeita Artūra Tereško grāmatas "Dieva dārza ārstniecības augi"

Saistītie raksti