Četri viegli pagatavojami līdzekļi roku mitrināšanai no mājās pieejamiem produktiem

Ikviens no mums šobrīd cenšas gan fiziski, gan psiholoģiski aprast un sadzīvot ar neierastajām pārmaiņām. Paliec mājās, esi atbildīgs, mazgā rokas, ievēro distanci, pirmajā vietā ir tīrība un neaizmirsti par galveno – dezinfekcijas līdzekli rokām un virsmām.
Dabiskās olīveļļas sastāvdaļas spēj dziļi iekļūt porās un novērst ādas sausumu un plaisāšanu.

FOTO: Shutterstock.com

Dabiskās olīveļļas sastāvdaļas spēj dziļi iekļūt porās un novērst ādas sausumu un plaisāšanu.

Neskatoties uz to, no kā sastāv veikalu un interneta plauktos atrodamie dezinfekcijas līdzekļi rokām un virsmām, mūsu āda ikdienā tiek pakļauta kairinājumam vairāk kā jebkad – arī visiem ierastā roku mazgāšana ar ziepēm pārmērīgos daudzumos atstāj paliekošas pēdas uz roku ādas. 

 

Latvijas ražojuma roku dezinfekcijas līdzekļa bez spirta “Desinfectant EF Pro” izplatītājs higiena.lv dalās ar dažām dabīgām, bet iedarbīgām sastāvdaļām un receptēm, kas ļaus veltīt brīdi sev un savai veselībai, pagatavojot dažus mitrinošus roku kopšanas līdzekļus ādas atjaunošanai.
 

Olīveļļa ir simtiem gadu pārbaudīts līdzeklis, kas mīkstina ādu

Ja ikdienā neatrodas laiks, lai pagatavotu līdzekli, ar ko atjaunot un mitrināt rokas pēc kārtējās dezinfekcijas, izmanto kvaliatīvu olīveļļu, kas atrodas Jūsu virtuvē priekš gatavošanas. Dabiskās olīveļļas sastāvdaļas spēj dziļi iekļūt porās un novērst ādas sausumu un plaisāšanu.


Kokosriekstu eļļa nāk talkā cīņā ar baktērijām un vīrusiem

Pateicoties kokosriekstu eļļas bagātajam saturam, tai piemīt terapeitisks efekts. Lai pagatvotu kokosriektu eļļas losjonu, nepieciešami 2-3 ingredienti, mikseris un trauks kulšanai un uzglabāšanai.
    • 1 glāze Extra Virgin kokosriekstu eļļa;
    • 1 tējkarote E vitamīna (nopērkams aptiekā);
    • Ja ir vēlme, var pievienot ēterisko eļļu sev tīkamajam aromātam.
Sajauc kopā visus ingredientus un kuļ ar mikseri 2-4 minūtes līdz masa kļūst viendabīga, bez kunkuļiem. Kad masa ir sakulta, to ievieto uzglabāšanas traukā un lieto pēc nepieciešamības.


Medus auzu krēms sausai un raupjai ādai

Auzām piemīt ne tikai antioksidējošas īpašības, bet arī paildzinās Jūsu rokām jauneklīgu izskatu. 

Reklāma
Reklāma

    • 1 ¼ glāze koksriekstu eļļa;
    • 1 glāze auzu pārslas;
    • 1 ēdamkarote medus;
    • Ja ir vēlme, var pievienot ēterisko eļļu sev tīkamam atomātam.
Auzas ar blenderi samaļ pulverī. Ar mikseri sakuļ kokosriekstu eļļu līdz iegūst viendabīgu masu, kas atgādina putukrējumu, pievieno ēterisko eļļu un pamazām pa daļām samalto auzu pulveri, paralēli visu lēni jaucot kopā ar mikseri līdz tā atgādina pankūku mīklas masu. Nobeigumā pievieno medu un vēlreiz visu sakuļ. Liek uzglabāšanas traukā un lieto pēc vajadzības.


Avokado pīlings

Avokado atrodamas Omega-3 tauksābes un antioksidanti, kas aizkavē ādas novecošanos, mitrina un mīkstina to.

    • ½ kārtīgi  nogatavināts avokado;
    • 1 ēdamkarote olīveļļa;
    • 2 ēdamkarotes cukurs;
    • 4-5 pilieni pačūlijas eļļa (pēc izvēles).
Kārtīgi samīca avokado, iemaisa olīveļļu, pačūlijas eļļu un cukuru. Kad masa ir iejaukta, liek uzglabāšanas traukā. Vienā reizē izmanto aptuveni sesto daļu iegūtās masas. Uzklāj to uz rokām un maigi berzē aptuveni minūti. Pēc tam, turpinot berzēt, noskalo ar remdenu ūdeni un mitrina ar ierasto līdzekli. Atkārtot divas reizes dienā trīs dienu garumā.

 

Saistītie raksti