Darbu sākusi Onkoķirurģijas klīnika

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs" no 1.augusta izveidota Onkoķirurģijas klīnika. Tajā, apvienojot speciālistu zināšanas un uzkrāto pieredzi onkoloģisko pacienu ķirurģiskā ārstēšanā, tiks nodrošināta augsti kvalificēta palīdzība pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām.

No šodienas Gaiļezerā darbu sāk Onkoķirurģijas klīnika.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No šodienas Gaiļezerā darbu sāk Onkoķirurģijas klīnika.

 

 

Klīnikā koncentrēsies ārsti un aprūpes personāls, kas specializējušies kakla, ausu un deguna, kā arī sejas un žokļu, vēdera dobuma orgānu, ādas un mīksto audu, krūts dziedzeru, kā arī ginekoloģisko orgānu labdabīgo un ļaundabīgo audzēju ķirurģiskajā ārstēšanā. Klīnika arī būs mācību bāze medicīnas studentiem un jaunajiem ārstiem, mammamuntetiem.lv informēja slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

 

Jaunā klīnika izveidota uz stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" četru nodaļu bāzes, un tajā apvienosies Galvas un kakla ķirurģijas nodaļa, Krūts Ķirurģijas nodaļa, Abdominālās un mīksto audu ķirurģijas nodaļa, kā arī Ginekoloģijas nodaļa.

 

Reklāma
Reklāma

Kā akcentē Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs dr.med. Armands Sīviņš, starptautiskā pieredze liecina, ka onkoloģisko slimību ārstēšanas rezultātu uzlabošanās ir saistīta ar specializētas onkoloģiskas aprūpes izveidošanu. Onkoķirurģijas klīnika nodrošinās pilna apjoma onkoloģisko slimību ķirurģisko ārstēšanu, pirms un pēcoperācijas multidisciplināru konsīliju un ambulatoru apsekošanu gan bieži sastopamu, gan reti sastopamu audzēju gadījumos.

 

Stacionārs "Latvijas Onkoloģijas centrs" ir vienīgā vieta Latvijā, kur jau vairākus gadu desmitus tiek veiktas vissarežģītākās ķirurģiskās operācijas onkoloģiskiem pacientiem. 2012.gadā šajā centrā veikts vairāk nekā 6000 ķirurģisko manipulāciju, tostarp aknu, aizkuņģa dziedzera un barības vada rezekcijas, dzemdes ekstirpācijas ar paraaortālām limfadenektomijām, krūts onkoplastiskās un komplicētas sejas žokļu operācijas sadarbībā ar mikroķirurgiem.

 

2012.gadā Latvijā ar onkoloģiskām saslimšanām saslima 11 508 cilvēku. Patlaban onkologu uzskaitē ir 70 989 Latvijas iedzīvotāju. Atšķirībā no citām Eiropas Savienības attīstītām valstīm, Latvijā ik gadu joprojām turpina palielināties mirstība no potenciāli labi ārstējamiem audzējiem.