Kalanhojas lapu sula cīņā pret iesnām

Iesnas, sāp ausis, kairina kaklu un parādījušies gripas simptomi? Kalanhojas lapu sula - ātrā palīdzība.
Arī skaisti ziedošā kalanhoja spēj dziedēt.

FOTO: Shutterstock.com

Arī skaisti ziedošā kalanhoja spēj dziedēt.

 

Skaistā puķe - kalanhoja pret iesnām

Ko darīt, ja tomēr ir nācies nosalt, saķert iesnas un kādu vīrusu. Ja jau liksta klāt un gadījies kur nosalt vai saķert iesnas, lieliski noder kāda daudziem pazīstama un skaista puķe - kalanhoja. Daudziem mums tā podiņos aug un dāvā skaistus ziedus, bet ne visi zinām, ka tās biezo, zaļo lapu sula lieliski atbrīvo aizliktu degunu un ārstē iesnas. Un ne tikai, arī ausu sāpēm tā brīnišķīgi palīdz.

 

Runājot par kalanhoju. Ja grasās piemesties iesnas vai tas jau arī tikko ir noticis, ņemu un nolaužu treknākās lapiņas, labi saspaidu, saklapēju un tādas tās sev sabāžu degunā. Bērniem degunā iespiežu pāris pilienu. Ja sāp auss - tāpat saklapēju un ausī iekšā. Var jau šo sulu mēģināt dabūt uz marles gabaliņa, bet nebūs tas efekts. Parasti kad ņemu no deguna ārā, pāri palikusi plāna, gandrīz caurspīdīga ļerpatiņa no kalanhojas lapas. Parasti lielos daudzumos sulu nespiežu, nav bijusi vajadzība. Tā labi arī noņem iekaisuma karstumus.  

 

Reklāma
Reklāma

Vecāmamma  kalanhojas sulu izmantoja arī tīrā veidā gripas profilaksē, ARS, iesnu un angīnas ārstēšanā. Saaukstēšanās sākuma stadijā glāzei ūdens pievieno tējkaroti svaigas sulas un izdzer. Iesnu gadījumā svaigi spiestu sulu (atšķaidītu ar ūdeni vai eļļu 1:5) pilina trīs, četras reizes dienā pa pāris pilieniem katrā nāsī. Atsevišķos gadījumos gripas komplikāciju deguna blakusdobumu iekaisuma novēršanai pilina degunā arī no lapām izspiestu svaigu sulu. Kairinot gļotādu, tā izraisa šķaudīšanu un tādā veidā attīra dobumus. Ja ir angīna, tonsilīts, smaganu iekaisuma paasinājums, pēc iespējas biežāk rīkles dobumu skalo ar sulai pievienotu siltu ūdeni vienādās attiecībās. Citā variantā divas ēdamkarotes sasmalcinātu lapu aplej ar glāzi vāroša ūdens, vāra ūdens vannā 2 - 3 minūtes, nostādina 20 minūtes, izkāš un pēc iespējas biežāk novārījumu lieto mutes dobuma un kakla skalošanai. Ārstēšanas kurss - vismaz nedēļa.

 

Sarkanais āboliņš

Regulāri dzert dažādas, pašu savāktas, ārstnieciskās tējas un to maisījumus. Imunitātei un tonusam lieliski noder sarkanā āboliņa tēja. Pat kafiju lieliski aizstāj. Ar savu stipro garšu lielisks kakla un dziedamās rīkles sargs ir ingvers (dziedu daudzus gadus korī un zinu, ka man noteikti palīdz). Liepziedi, pelašķi, ceļmallapas, māllēpes, aveņu lapas un kauli, ehinācijas, rudzupuķu ziedi - pirmās tējas, kas noņem temperatūru un drudzi. Ne vienmēr ir jābūt slimam, lai tās dzertu - tās lieliski noder arī tāpat, it sevišķi pašu gatavotos maisījumos.