Piena zupa ar kartupeļiem un zivīm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sīkās un grūti atzvīņojamās zivis pēc izķidāšanas un rūpīgas mazgāšanas var likt katlā veselas, pārliet ar aukstu ūdeni, pievienot sāli un vārīt, nosmeļot putas. Lielām zivīm pēc notīrīšanas atdala filejas, bet asakas un galvas liek vārīties. Kad zivis apmēram 15 minūtes vārījušās, buljonu izkāš, šķidrumu lej atpakaļ katlā, pievieno notīrītus, salmiņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātu pētersīļu sakni, sīpolu, stienīšos sagrieztus kartupeļus, lauru lapu, piparus. Kad visas sastāvdaļas mīkstas, zupā liek sīko zivtiņu gaļu vai no lielajām zivīm atdalītos filejas gabalus. Tos iepriekš izsautē ar nelielu sviesta un ūdens piedevu, pievienojot sāli, zaļumus. Gatavai zupai pievieno pienu, vēlreiz uzvāra, pieliek sasmalcinātas dilles vai pētersīļu zaļumus. Pasniedzot zupā iemaisa olu dzeltenumus.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Lauru lapa
  • Sviests vai krējums
  • Pipari, sāls
  • Ūdens - 1.l
  • Piens - 1/2.l
  • Svaigas vai saldētas zivis - 500.gr
  • Kartupeļi - 3.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Burkāns - 1.gab
  • Pētersīļu saknes un zaļumi
  • Dilles
  • Olu dzeltenumi - 2.gab