Pupiņu zupa ar cūkgaļu un mednieku desiņām. Silti, gardi, sātīgi!

Meita pieprasīja pupiņu zupu: vajag tādu, kā bija bērnudārzā! Nezinu, kā bija bērnudārzā – ar lieliskajām pavārītēm neuzņemos mēroties –, taču arī manu pupiņu zupu slavēja kā mazie, tā lielie. :)
Pupiņu zupu var pasniegt ar zaļumiem, krējumu vai kazas sieru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pupiņu zupu var pasniegt ar zaļumiem, krējumu vai kazas sieru.

Pabrīdinu, ka norādīts aptuvens sastāvdaļu daudzums – parasti lieku pēc sajūtām un pieejamā produktu daudzuma. 

 

Sastāvdaļas:

100 g pupiņas (liek izmērcēties dažas stundas pirms zupas vārīšanas vai iepriekšējā vakarā)

300 g svaigas cūkgaļas ar kauliņu

5-6 gab. mednieku desiņas

3 lieli kartupeļi

2 burkāni

1 sīpols

Reklāma
Reklāma

1-2 saknes (piemēram, selerija un pētersīļa saknes)

Eļļa dārzeņu apcepšanai

Lauru lapa, 2-3 piparu graudi

Sāls pēc garšas

Krējums, zaļumi pasniegšanai

 

Gatavošana

  1. Katlā ielej tik daudz ūdens, cik daudz zupas paredzēts vārīt. Ūdeni uzvāra, ieber izmērcētas pupiņas un gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. 
  2. Laiku pa laikam zupu noputo. 
  3. Pievieno sagrieztus kartupeļus, lauru lapu un piparu graudus.
  4. Uz pannas nedaudz apcep sarīvētus burkānus un citas saknes, sagrieztu sīpolu, pievieno zupai.
  5. Kad zupa gandrīz gatava, pievieno gabaliņos sagrieztas desiņas.
  6. Noslēgumā pievieno sāli pēc garšas.
  7. Kad zupa beidz vārīties, uzliek tai vāku un atstāj uz dažām minūtēm “atpūsties” (šim gadījumam tas ir lieliski piemērots vārds, ko esmu aizguvusi no vecajām latviešu pavārgrāmatām:). 
  8. Zupu var pasniegt ar zaļumiem, krējumu vai kazas sieru. 

Saistītie raksti