Pupiņu zupa ar makaroniem

FOTO: Shutterstock.com

Sīpolus apcep olīveļļā gaiši zeltainus. Pievieno selerijas, cūkgaļu un sautē apmēram 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pievieno tomātus ar visu sulu un 10 minūtes karsē uz ļoti mazas uguns. Ja zupai izmanto svaigas pupiņas, tās vienkārši nomazgā un pievieno sautējumam. Masu apmaisa un pielej buljonu. Traukam uzliek vāku un turpina vārīt 45 minūtes, līdz pupiņas kļuvušas mīkstas.

Ja izmanto konservētas vai iepriekš izvārītas (kaltētas) pupiņas, tomātus vāra 20 minūtes, tad pieber pupiņas un vāra vēl 10 minūtes. Visbeidzot pielej buljonu un virumu uzvāra. Pusi no pupiņām samaļ un pievieno zupai. Pieber sāli un piparus.

Jāuzmanās ar buljona koncentrātiem, jo tie var būt sāļi. Ja zupa pārāk bieza, pielej vēl buljonu. Beigās virumam pievieno makaronus un vāra, līdz tie ir pusmīksti. Zupai pēc noņemšanas no uguns 10 minūtes ļauj nostāvēties, tāpēc jāraugās, lai makaroni nebūtu pārāk mīksti un neizšķīstu. Pirms pasniegšanas zupā ieber rīvētu sieru.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Makaroni - 150.gr
  • Sāls, pipari
  • Svaigas, neizlobītas puiņas - 1000.gr
  • Selerijas
  • Sīpoli
  • Burkāni - 2.gab
  • Konservēti tomāti - 400.gr
  • Cūku ribu gabali vai cūkas šķiņkis ar kaulu - 1000.gr
  • Parmas siers - 70.gr