Saldā biešu - bumbieru krēmzupa

Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.

FOTO: Shutterstock.com

Neparasta garšas buķete

Sastāvdaļas:

1 neliela biete

1 liels bumbieris

1/3 tēj. ābolu etiķis vai kads cits 5% etiķis

2 tēj.k vaniļas cukurs

cukurs pēc garšas,ap 2-3 ēd.k

5 krustnagliņas

5 smaržīgie pipari

50ml saldais krējums

mandeļu skaidiņas

 

Pagatavošana:

Bieti nomizojam, sagriežam plānos, mazos kubiņos, lai ātrāk izvārās. Aplejam ar ūdeni tik, lai bietes viegli nosegtas. Piemetam krustnagliņas, piparus, cukuru un vāram, līdz bietes mīkstas. Kad bietes mīkstas, jāizņem krustnagliņas un pipari.

Pievienojam sagrieztu bumbieri, vaniļas cukuru un etiķi.Turpinam vārīt, līdz bumbieris mīksts.

Reklāma
Reklāma

Visu sablenderējam, pielejam saldo krējumu un vēl sablenderējam.

Pasniedzam karstu, izdekorētu ar mandeļu skaidiņām.

Mandeļu skaidiņas būs ne tikai acu dekors, bet arī papildinājums garšas buķetei.

Varbūt, uzmetot aci var uzminēt, ka gatavota zupa no bietēm, bet ja nogaršotu ar acīm ciet, tad neviens nezinās, no kā tā gatavota.

Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka

 

Sastāvdaļas