Vasaras dārzeņu krēmzupa

Kad dārzā ienākušies pirmie dārzenīši, laiks gatavot dārzeņu zupiņu!

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas:
-2 vistas stilbiņi buljonam
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 1 puravs
- 3 burkāni vidēja lieluma
- 5 kartupeļi palieli
- 1 puķkāposta galviņa
- dilles un grauzdiņi dekorēšanai,pasniegšanai
- 200ml saldais krējums
- garšvielas
Pagatavošana:
2l ūdenī liekam vārīties vistas stilbiņus, pievienojam garšvielas. Pa to laiku uz pannas eļļā apcepam gredzenos sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.Tad pievienojam gredzenos sagrieztu puravu un cepam, ik pa laikam apmaisam.
Samizojam un ripiņās sagriežam burkānus, liekam pannā.
Samizojam kartupeļus, pārgriežam četrās daļās un liekam pannā. Visu šo uz vidēji lielas uguns apcepam ap 10 minūtēm, kad jau viss ir pannā.
Tad kad jau vista gatava, caur sietiņu nokāšam buljonu. Buljonā liekam dārzeņus un vāram, līdz viss ir gandrīz gatavs, tad pievienojam puķkāpostu - sadalītu pa ziediņiem. Vārām, līdz viss sāk šķīst ārā.
Sablenderējam, pievienojam saldo krējumu un vēl mazliet sablenderējam. Pasniedzam ar  rupjmaizes grauzdiņiem un dillēm.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Vistas stilbiņi
  • Sīpoli
  • Puravs
  • Burkāni
  • Kartupeļi
  • Puķkāposts
  • Dilles
  • Maizes grauzdiņi
  • Saldais krejums
  • Garšvielas