Ziedkāpostu zupa ar zaļajiem zirnīšiem

Šo zupu var gatavot arī no saldētiem dārzeņiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ja garšo, zupai var pievienot kausēto sieru.

Burkānus noskalo, notīra un sagriež šķēlītēs.

Puķkāpostu sadala ziedkopās.

Zirņu pākstis pārgriež uz pusēm, spinātus sagriež sloksnītēs.

Uzvāra buljonu.

Pievieno burkānus, puķkāpostus un aromātiskos piparus.

Zupu vāra 5 minūtes.

Pievieno zirņus un spinātus, vāra vēl 5 minūtes.

Krējumu sakuļ ar olas dzeltenumu.

Zupu noņem no plīts un, visu laiku maisot, pielej krējumu.

Reklāma
Reklāma

Zupu vairs nedrīkst vārīt!

Nogaršo, un ja vajadzīgs, pievieno piparus un sāli.

Zupā iemaisa pētersīļus. Pasniedz ar maizi.

 

Sastāvdaļas

  • Burkāni - 5 - 6.gab
  • Puķkāposts - 1.gab
  • cukurzirņu pākstis - 200.g
  • spināti vai nātres - 200.g
  • dārzeņu buljons (3 kubiņi + ūdens) - 1 1/2.l
  • aromātiskie pipari - 8 - 10.gab
  • vai baltie pipari - 1/2.tējk.
  • Saldais krejums - 100.g
  • Olas dzeltenums - 1.gab
  • Sasmalcināti pētersīļi - 1.ēd.k.