Mīdijas saldā krējuma mērcē. Gatavošana vienkārša!

Ja līdz šim mīdijas neesi gatavojis, var rasties iespaids, ka tas ir ļoti grūti. Tā nav! Gardais ēdiens būs gatavs dažu minūšu laikā. 

Mīdiju garšu var dažādot, pievienojot garšvielas vai zaļumus.

FOTO: Shutterstock.com

Mīdiju garšu var dažādot, pievienojot garšvielas vai zaļumus.

Mīdijas ir nopērkamas daudzos veikalos, piemēram, "Rimi" un "Zivju lete". Iesaku izmantot svaigas, nevis saldētas mīdijas.

Sastāvdaļas
Svaigas mīdijas 1kg
Ķiploks 2 daiviņas
Sviests 1 ēdamkarote
Saldais krējums 200ml 
Svaiga bagete - pasniegšanai


Gatavošana
Uz karstas pannas vai katliņā ieliek sviestu, pievieno smalki sarīvētu vai saspiestu ķiploku. Garšas piesātināšanai, var pievienot arī pāris saldos piparus un lauru lapu. Pievieno mīdijas un uzliek vāku.


Dažas minūtes pēc vāka uzlikšanas, mīdijas sāks atvērties un izdalīsies sula. Kad tas noticis, šķidrumu nolej un pievieno saldo krējumu, Mīdijas apmaisa, krējumu uzkarsē un ēdiens gatavs! Ja vēlies vairāk mērces, pievieno vairāk krējuma.


Mīdijas pasniedz ar bageti - to ēd, mērcējot aromātiskajā krējuma mērcē. Krējumu, protams, var arī nepievienot - mīdijas tāpat būs gardas. 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas