Zivs veltnīši ar spinātu mērci

Palutini savu vēderu ar zivs veltnīšiem, kas pasniegti ar spinātu mērci! 

Veselīgi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselīgi!

Sastāvdaļas:

  • zivs filejas
  • dilles
  • citroni
  • citronpipari, sāls
  • nedaudz eļļa
  • koka irbulīši saspraušanai

Mērcītei:

  • spināti
  • saldais krējums
  • garšvielas
  • rīsi pasniegšanai

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Zivs fileju sagriež tik platās strēmelēs, cik lielus vēlās veltnīšus.
  • Katru strēmelīti nedaudz apkaisa ar sāli un sasmalcinātām dillēm.
  • Uz strēmelītes liek plānu citrona šķēlīti un zivi satin veltnītī, un sasprauž ar irbulīti.
  • Cepamtrauku nedaudz iesmērē ar eļļu un tajā kārto zivs veltnīšus.
  • Veltnīšus pārkaisa ar citronpipariem un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, apmēram 15 minūtes.
  • Katliņā vāra spinātus, kad tie ir mīksti, tos sablenderē, pievieno saldo krējumu, garšvielas un pavāra, līdz mērcīte sāk biezēt.
  • Zivs veltnīšus pasniedz ar rīsiem un spinātu mērcīti.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas