Cepta karpa ar ķiploku

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Notīrītu, nomazgātu karpu (ar ādu un asakām) sagriež gredzenveida porciju gabalos, ieberž ar sarīvētu ķiploku un sāli. Piemērota lieluma pannā sakarsētā sviestā  liek zivs gabaliņus, pārlej ar skābu krējumu un cepeškrāsnī cep 20 minūtes. Pasniedz ar kartupeļu biezeni (vai pupu biezeni), svaigiem dārzeņiem.

Karpu var pasniegt arī aukstā veidā.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • viena karpa apm. - 1 1/2.kg
  • Sviests - 80.g
  • Ķiploks - 4.daiviņas
  • Skābs krējums - 200.g
  • Sāls