Lapu kāposts ar sviestu un citronu

Pēc smagajiem svētku ēdieniem prasās kaut ko mazliet vieglāku, bet tāpat garšā bagātīgu. Ja pāri palicis cepetis, tad lapu kāposts jeb keils būs lieliska piedeva kartupeļu vai rosola vietā. Bet garšos labi arī vienkārši ar vārītiem kartupeļiem!
Lapu kāposts jeb keils izceļas ar skaisti krokainām lapām, tāpēc daudzviet to audzē ne tikai kulināros, bet arī dekoratīvos nolūkos.

FOTO: Shutterstock.com

Lapu kāposts jeb keils izceļas ar skaisti krokainām lapām, tāpēc daudzviet to audzē ne tikai kulināros, bet arī dekoratīvos nolūkos.

Sviestu var aizstāt ar labas kvalitātes olīveļļu.

 

Sastāvdaļas: 

4 personām

  • 1 galviņa lapu kāposta 
  • 1 citrons
  • 100 ml baltvīna
  • 50 g sviesta
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 tējk. cukura
  • šķipsna maltu piparu
  • šķipsna sāls

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana: 

  1. Lapas nobrauki no cietajiem kātiem un sagriez gabalos. Kātus pietaupi buljona gatavošanai vai sasaldē citām vajadzībām.
  2. Dziļā pannā uzkarsē sviestu un ierīvē citrona miziņu un ķiploku. Apmaisi, lai izkarst, tad liec klāt lapu kāpostu. Maisot pacep pāris minūtes.
  3. Lej klāt ēdamkaroti citrona sulas un vīnu, pieber cukuru, sāli un piparus. Turpini uz vidējas uguns sutināt apmēram 6–8 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kāposta lapas mazliet saplaks un kļūs tumšākas. Uzmani rūpīgi un neļauj pārgatavoties, jo tad tās būs pārāk mīkstas un saplaks pavisam.

 

Šo un citas lapu kāposta receptes lasi decembra žurnālā “100 labi padomi”!

Saistītie raksti