Izmēģini ko jaunu: sātīgā lazanja

Izmēģini lazanju! 

FOTO: Shutterstock.com

Viegli pagatavojama maltīte, kas iepriecinās tavu ģimeni.

 

Pagatavošana: Gaļas mērce • Uz pannas apcep malto gaļu un liek sautēties katlā. Pielej ūdeni. Gaļai jāsutinās pus stundu. • Sarīvē burkānu, sagriež sīpolu un selerija kātus. Dārzeņus eļļā apcep uz pannas, pievieno tiem tomātu pastu un vēl mirkli pasautē. Apceptās saknes pievieno gaļai, pieber sāli un piparus un turpina sautēt uz lēnas uguns. Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai. Bešamela mērce • Katliņā sakarsē sviestu vai eļļu, pievieno miltus un maisa, līdz iegūst zeltaini brūnu krāsu. • Rūpīgi maisot, miltiem pievieno pienu. Pienam jābūt tik daudz, lai iegūtu bieza krējuma konsistenci. Taču atceries – mērci nevajag uzvārīt, tikai karsēt! • Mērci noņem no uguns un pievieno lielāko daļu rīvēta Parmas siera, sāli, piparus, muskatriekstu un visu kārtīgi samaisa. P.S. Šī mērce ir ļoti garšīga, to noteikti var pasniegt arī pie citiem ēdieniem! Lazanjas kārtošana • Nepieciešama cepešpanna ar augstām malām. Man vienīgā tāda ir tortes forma. Lai apakšdaļas un malu savienojumu vietā netecētu ārā mērce, apliku pannai folliju. • Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem – pirms lazanjas cepšanas, tai vajadzētu būt sakarsētai. • Vispirms pannā ielej nedaudz gaļas mērces, pa virsu kārto lazanjas plāksnes, atkal uzlej gaļas mērci un tai pāri – Bešamela mērci. Attiecīgi tai virsū lazanjas plāksnes, gaļu, Bešamela mērci un atkal lazanjas plāksnes. Kopumā izveido trīs šādas kārtas. • Virskārtā uzklāj Bešamela mērci. Cep180 grādos 20-30 min. Brīdi pirms lazanjas gatavības, uzkaisi tai pāri sarīvētu sieru. Lai labi garšo!

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Piena .l
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Parmas siera - 100-200.g
  • Lazanjas plāksnes - 1.paciņa
  • Cepešpanna ar augstām malām
  • Gaļas mērcei:
  • Liellopa vai citas maltās gaļas - 1.kg
  • Liels burkāns - 1.gb
  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli
  • Seleriju kāti - 2.gb
  • Tomātu pastas - 200.g
  • Ūdens - 1.l
  • Olīveļļa cepšanai
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Bešamela mērcei:
  • Sviesta vai olīveļļas - 30.g
  • Miltu - 5.ēd.k.
  • Malts muskatrieksts pēc garšas