Gaļas bumbiņas. Ideālas vakariņu galdam

FOTO: Shutterstock.com

Pagatavo ko neierastu - gaļas bumbiņas!

 

Pannā uzvāra pienu un iemērc tajā maizi. Izmirkušu maizi saspaida ar dakšiņu, pannu noņem no uguns un noliek atdzesēties.

Malto gaļu samīca kopā ar sīpoliem, pētersīļiem, olu, muskatriekstu, sieru, 1 ēdamkaroti eļļas, piena un maizes masu.

Pieber 1 tējkaroti sāls un piparus. Ar rokām veido nelielas bumbiņas (apmēram 3 cm diametrā) un apvārta rīvmaizē.

Bumbiņas liek uz pannas sakarsētā eļļā un no visām pusēm apcep vienādi brūnas.

Nosmeļ pannas virspusē peldošos taukus, gaļas bumbiņām pievieno tomātus un to sulu, 1/4 tējkaroti sāls, pannai uzliek vāku un sautē apmēram 25 minūtes (kamēr tomātu mērce sabiezē).

 

Piebilde: Gaļas bumbiņas var pagatavot vairākas dienas iepriekš un uzglabāt ledusskapi. Ieteikumi: Kartupeļu zupa ar burkāniem un selerijām, kartupeļu un sīpolu zupa, rīsu un seleriju zupa būs piemērolākie pirmie ēdieni maltītē, kurā plānots pasniegt vērša gaļas bumbiņas.

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava,1995

 

Sastāvdaļas

  • Laba baltmaize (bez garozas) - 1.šķēle
  • Rīvmaize
  • Sasmalcināti pētersīļi - 1.ēd. karote
  • Svaigi samalti pipari - 3 līdz 4.šķipsiņas
  • Piens - 1/3.glāzes
  • Sāls pēc garšas
  • Augu eļļa
  • Muskatrieksts.šķipsniņa
  • Ola - 1.gab
  • Sasmalcināti sīpoli - 1.ēd. karote
  • Samalta, liesa liellopu gaļa - 450.gr
  • Savā sulā konservēti, sagriezti tomāti (ar sulu) - 1.glāze