Liellopu fileja

Īsta svētku maltīte!

FOTO: Shutterstock.com

Īsta svētku maltīte!

 

Nomazgā timiānu un zupas zaļumus. Pieliek klāt lauru lapu un citrona šķēli, un visu kopā lieciet katlā, kurā ir apmēram 3 litri ūdens, pieliek sāli. Uzvāra un katlā ar vāku ļauj uz nelielas uguns 25 minūtes lēni vārīties. Nomazgā selerijas un puravus. Gan selerijas, gan puravus sagriež pirksta garuma gabaliņos, izmantojot arī puravu zaļās lapas. Nomizo kartupeļus un burkānus, un sagriež apmēram pirksta resnuma biezās šķēlītēs. Liek katlā sagatavotos dārzeņus un kārtīgi ļauj 15 minūtes pavārīties. Pēc tam temperatūru pazemina, liek novārījumā fileju, uzliek vāku un uz pavisam mazas uguns ļauj vēl apmēram 25 minūtes vārīties, taču jāraugās, lai gaļa iekšpusē vēl būtu sārta. Liellopa fileju izņem no novārījuma, liek uz gaļas dēlīša un sagriež šķēlēs. Izkārto uz šķīvjiem kopā ar kartupeļiem, dārzeņiem un nedaudz buljona. Pārkaisa ar sakapātu timiānu.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Citrona šķēle
  • Timiāns
  • Kartupeļi - 500.gr
  • Lauru lapas
  • Sāls, pipari
  • Selerijas
  • Nelieli puravi - 2.gab
  • Burkāni - 2.gab
  • Liellopu fileja - 600.gr