Ziedkāposta cepetis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas

  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tēj.k. kaltēta paprikas pulvera
  • ½ buntīte svaiga timiāna
  • Olīveļļa
  • 1 citrons
  • 1 liels ziedkāposts (bez lapām aptuveni 1 kg)
  • 4 ēd.k. sausa sarkanvīna
  • 400 g konservētu tomātu
  • 40 g mandeļu skaidiņas
  • ½ buntīte svaiga pētersīļa
     
Reklāma
Reklāma

Pagatavošana
Cepeškrāsni uzsildiet līdz 180ºC grādiem. Piestā lieciet nomizotas ķiploka daiviņas, kaltētas paprikas pulveri un timiāna lapiņas (pusi no visas buntītes). Visu kārtīgi saspiediet, pēc tam pievienojiet olīveļļu un garšvielas pēc savām vēlmēm. Atsevišķā traukā ierīvējiet pusi citrona mizas. Ziedkāpostam noplūciet lapas, nedaudz izgrieziet pamatni ar kātu, lai dārzenis stabili stāvētu un negāztos. Nepieciešams arī iegrieziet krustu tā pamatnē. Piestā izveidoto paprikas masu uzklājiet uz ziedkāposta un lieciet to karstumizturīgā traukā ar augstām malām. Apslakiet ar sarkanvīnu un izspiediet pusi citrona sulas. Visu pārklājiet ar foliju un lieciet cepties uz stundu, pēc tam cepiet vēl 20 minūtes, bet bez folija cepurītes.

Pēc tam izņemiet trauku no krāsns, apkārt ziedkāpostam lieciet sagrieztus tomātus, pāri pārberiet sarīvēto citrona mizu un atlikušās timiāna lapiņas. Tad ziedkāpostu nepieciešams cept vēl desmit minūtes, līdz gardums kļuvis zeltaini brūns. Pa šo laiku uz pannas grauzdējiet mandeļu skaidiņas un, kad jau teju tās ir pabeigtas, tad pievienojiet sīki sakapātas pētersīļa lapiņas. Visu maisiet kopā, lai pētersīlis saplok. Pasniedzot ziedkāpostu, riekstu masu lietojiet kā garšīgu dekoru, un “zaļo cepeti” baudiet ar sviesta pupiņām, rīsiem vai gardiem kartupeļiem.