Šefpavāra knifiņš, kā pagatavot satriecoši kraukšķīgus kartupelīšus

ASV pazīstams šefpavārs Dens Klūgers salās ar ideālo, perfekto, kraukšķīgo kartupelīšu pagatavošanas metodi. Kartupeļu daiviņas, kas var kļūt par kulināres "firmas ēdienu", ir pagatavojamas 20 minūtēs.

 

Šādi izskatās perfekti ceptas kartupeļu daiviņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādi izskatās perfekti ceptas kartupeļu daiviņas.

Instrukcija kraukšķīgo, sāļi piparoto kartupelīšu pagatavošanai ir šāda - nekādas iepriekšējas kartupeļu vārīšanas vai apcepšanas sviestā! Pavārs izmanto jaunos vai mazos baby kartupelīšu, lai pagatavošana notiktu ātri un nebūtu jātērē laiks kartupeļu griešanai.


Kraukšķīguma noslēpums ir olas baltums. Bļodiņā saputo olas baltumu līdz baltu stingru putu stadijai. Ar olas baltumu pārklāj kartupeļus, pārkaisa ar sāli, rozmarīnu, ķiplociņu un citām garšvielām. Liek  + 200 C karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Ja kartupeļi ir lielāka izmēra, cept var ilgāk. 

Lai lieliski garšo! 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti