Sviestā sautēts stirploin steiks

Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iemēģināt roku steika pagatavošanā mājās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu var pasniegt kopā ar ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, piparu mērci un citām sastāvdaļām pēc savas gaumes.

Nepieciešams:

200 g stirploin (plānās filejas) steika;

50 g sviesta;

1 timiāna zariņš;

1 ķiploka daiviņa;

sāls pēc garšas;

svaigi malti pipari pēc garšas;

150 g šitake sēņu;

65 g spinātu

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana  - 12 min; 1 personai:

Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu, ļauj tam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem – nedaudz apdegt. Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku. Liec pannā steiku un cep no katras puses 1–2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu. Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes. Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus. Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.

 

Sastāvdaļas