Siltie vistas gaļas salāti

Siltie vistas gaļas salāti gan kā piedeva, gan pamatēdiens. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ne tikai labi izskatās, bet arī labi garšo!

4 porcijas
Laiks: 30 minūtes

Vistas salāti 
3 gab. vistas krūtiņa
2 ēd.k. Santa Maria Vistas gaļas garšviela
3 ēd.k. rapšu eļļa
1 gab. gabaliņos sagriezta sarkanā paprika
1 gab. rupji sagriezta ledus salātu galviņa
100 g diedzēti zirņi
2 gab. mazos gabaliņos sagriezti nogatavojušies tomāti
0,35 gab. šķēlītēs sagriezts gurķis
2 gab. seleriju kāti

Salātu mērce
3 tējk. ābolu sidra etiķis
2 tējk. Santa Maria vistas gaļas garšviela
0,5 gab. smalki kapāts sarkanais sīpols
3 ēd.k. olīveļļa

Reklāma
Reklāma


1. Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši. 
2. No abām pusēm pārkaisiet vistu krūtiņas ar vistas gaļas garšvielu. Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gaļu uz vidējas uguns. Cepiet vistas gaļu 3 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava un viegli brūna. Pārlieciet uz šķīvja.
3. Uzkarsējiet pannā eļļu. Noskalojiet un sagrieziet papriku lielos gabalos. Cepiet papriku 3 minūtes no katras puses, līdz tā viegli apcepas un kļūst mīkstāka. Pārlieciet uz šķīvja.
4. Noskalojiet un lieciet salātu lapas, diedzētos zirņus, tomātus, gurķus, selerijas un papriku uz liela šķīvja. Sagrieziet vistas gaļu šķēlītēs un pārkaisiet salātiem.
5. Bļodā sajauciet etiķi, piedevu vistas gaļas ēdieniem, smalki kapātu sarkano sīpolu un eļļu. Pārlejiet mērci salātiem tieši pirms pasniegšanas.