Cepam tītara cepeti!

Ja plāno lielākas viesības, tītars būs īstais putns, ko celt galdā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šāda veida cepeti var gatavot arī ar pildījumu, piemēram, izmantojot štovētus kāpostus, diennakti izmērcētus pelēkos zirņus vai dažādus dārzeņus!

Sastāvdaļas:

  1. tītars
  2. apelsīns
  3. viena sauja krustnagliņu
  4. viena glāze baltvīna
  5. 2 ēdamk. medus
  6. 3 cm ingvera
  7. 1 ēdamk. sāls

Gatavošana:

Sākumā pagatavo marinādi:

sarīvē ingveru, tam pievienojot apelsīna miziņu un sulu. Tad pieber sāli, krustnagliņas un medu. 

Ar marinādi ierīvē cepeti no iekšpuses un ārpuses. Cepamajā pannā lej baltvīnu un liek cepeti. To pārklāj ar folliju un cep 2 stundas 180 grādos. Kamēr cepetis cepies divas stundas, tam noņem folliju un turpina cept tik ilgi, kamēr tītars kļūst zeltaini brūns.

Reklāma
Reklāma

Šo cepeti pasniedz ar tvaicētiem dārzeņiem - pēc patikas.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas