Ievies vakariņās pārmaiņas! Gaļas bumbas ar siera-olu mērci

Ja jūsu vakariņas ir iestrēgušas rutīnā, katru dienu viens un tas pats, kas pavisam vairs nav interesanti, tad, lūk - šovakar būsim radoši!

Piedevas gaļas bumbām izvēlies pēc savas un citu ģimenes locekļu vēlmēm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piedevas gaļas bumbām izvēlies pēc savas un citu ģimenes locekļu vēlmēm.

Sastāvdaļas:

  • 1kg maltās gaļas
  • sāls, pipari
  • ķiploki (daudzums pēc garšas patikas)
  • 1 sīpols
  • ūdens
  • 150g siera
  • 4 olas
  • 200g piena
  • zaļumi (pētersīļi, dilles)

Gatavošana:

1. Maltajai gaļai klāt pievienoju ķiploku, sāli, piparus.

2. Sīpolus smalki sagriežu, apcepu. Atdzesētus pievienoju maltajai gaļai. Samīcu masu. Lai tā būtu sulīgāka, pievienoju nedaudz auksta ūdens.

3. Sastrādāju masu. Veidoju nelielas gaļas bumbiņas. Man sanāca 13 bumbiņas. Bumbiņas kārtoju ''pīlē'' .

4. Traukā iesitu olas, sakuļu tās. Pievienoju pienu, sarīvētu sieru (treknāku, lai labāk izkūst, jo liess siers nekūst), sasmalcinātus zaļumus. Visu samaisu un pārleju gaļas bumbiņām.

Reklāma
Reklāma

5. Uzlieku ''pīlei'' vāku un lieku to sakarsētā cepeškrāsnī.  Cepu 180 grādu temperatūrā, ~30 minūtes (ik pa laikam jāpārbauda gatavība). Gatavam ēdienam siera-olu mērce būs palielinājusi savu apjomu - čaugana un pufīga.

6. Mūsu brīnumu pasniedzu ar vārītiem kartupeļiem un zaļajiem salātiem, bet piedevas var būt dažnedažādas, kas pašam labāk garšo.

Iepriecini sevi un tuvākos!

Receptes autore - Agita Gabrāne. 

 

Sastāvdaļas