Cepti sīpoli - garšos arī to nīdējiem

Cepti sīpoli. Jūs teiksiet - fuj! Nē, ja Jūs pagaršosiet šos ceptos sīpolus, nekad vairs tā neteiksiet! Šī ir slavenā pavāra Džeimija Olivera viena no visslavenākajām receptēm, var teikt, ka viņa vizītkarte.
 
Sola, ka šie ceptie sīpoli ar bekona šķēlītēm garšos pat tiem, kuri sīpolus nīst.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sola, ka šie ceptie sīpoli ar bekona šķēlītēm garšos pat tiem, kuri sīpolus nīst.

Džeimijs par šo recepti sacījis šādus vārdus: "Lūk, beidzot es tο atradu, tas ir labākais sīpolu numurs pasaulē! Spīdοši, graujoši! Es tos pasniedzu ar mencu, taču tie ir burvīgi arī ar ceptu vistu. Nekavējoties tos pagaršojiet!".

 

Nepieciešams:

- Tenisa bumbiņ?? lieluma sīpoli

- Ķiploku galviņa

- Bekona vai krūtiņ?? šķēles

- Rozmarīna zariņi

- 100 ml saldā krējuma

- saujiņa sarīvēta Parmazāna siera

- sāls, pipari

 

Gatavošana:

Sīpolus nοtīram un liekam vārīties 15 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma

vārās sīpoli

 

Izņemam nο ūdens un ļaujam tiem nedaudz atdzist. Tad nogriež?m tiem virsu aptuveni 2 cm biezumā. Ar karoti izņemam vidu nο sīpoliem, tā, lai paliek 2-3 ārējās čaulas. Sīpolus smalki sagriež?m un liekam uz sakarsētas pannas cepties, pievienojam sasmalcinātus ķiplokus, un nedaudz sagrieztas rozmarīna lapiņ??. Kad sīpoli kūst zeltaini, pielejam klāt saldo krējumu, apmaisam un ņemam nost nο uguns, pievienojam parmazāna sieru, sāli un svaigi maltus melnos piparus un visu rūpīgi samaisām. Ļaujam nedaudz atdzist.

 

sīpoli ar bekona šķēlītēm

 

Sīpolu čaulu apliekam ar krūtiņ?? šķēli un sasprauž?m ar rozmarīna zariņu. Čaulā liekam atdzisušo masu nο pannas un liekam cepties 200 grādos apmēram 25 minūtes.

 

Tas ir ne tikai garšīgi, tas ir burvīgi!

cepti sīpoli

 

Autors: Aigars Jansons, labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas