Grilēta karbonāde ar kauliņu

Lai grilēta gaļa izdotos lieliski, ir svarīgi ievērot trīs likumus: 1. tikai svaiga un kvalitatīva gaļa; 2. laba marināde; 3. uzmanīga grilēšana. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lutini sevi - izvēlies tikai svaigus produktus. Arī vislabāko alu:) Autora foto.

 

Sastāvdaļas:

1000kg karbonādes šķēles ar kauliņu 

3-4 ripās griezti sīpoli

3-4 saspiesta ķiploku daivas

sāls, pipari

100g labas eļļas

 

Pasniegšanai:

Zaļumi, krējums

 

Gatavošana:

Pērkot gaļu (tikai visskaistāko un svaigāko!), vari palūgt, lai pārdevējs sagriež gaļu šķēlēs – gaļas stendā naži visbiežāk ir krietni labāki, nekā mājās.

Gaļas Šķēles saliec traukā, pievieno sastāvdaļas un visu rūpīgi sajauc kopā.

Reklāma
Reklāma

Ļauj ievilkties vismaz 2 stundas.

 

Atceries, ka liela nozīme ir arī grilēšanas procesam! Gaļu nedrīkst piededzināt, tā jācep vienmērīgi. 

 

Pasniegšana:

Gaļu kārto uz zaļumiem (izvēlējos skābenes) un, kolīdz gabaliņš no grila nocelts, uz katra uzliek tējkaroti krējuma. Rotā ar lociņiem, tomātiem vai citu zaļbarību.

 

Autors: Juris Kļaviņš, mednieks

 

Sastāvdaļas