Laša plācenīši

Šos plācenīšus pasniedz ugunīgi karstus. Ja vēlas mazliet maigākus, tad 20 minūtes cep cepeškrāsnī, līdz tie kļūst zeltaini.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

4 porcijas

Sastāvdaļas:

400 g notecināta, saplucināta konservēta laša

350 g kartupeļu biezeņa

2 plānās šķēlītēs sagriezti pavasara sīpoliņi

2 ēd. k. sīki sakapātu diļļu + dilles rotāšanai

1 viegli sakulta liela ola

Sāls un malti melnie pipari 

2 ēd. k. kviešu miltu 

60 ml olīveļļas 

Reklāma
Reklāma

Citrona daiviņas pasniegšanai

 

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā samaisa laša mīkstumu, kartupeļus, sīpoliņus, dilles un olu. Pieber sāli un piparus. No mīklas izveido astoņus plācenīšus. Viegli apkaisa ar miltiem.

2. Lielā pannā uz mērenas uguns sakarsē eļļu un cep plācenīšus 3-4 minūtes no katras puses, līdz tie k|ust zeltaini brūni. Nosusina papīra dvieļa.

3. Izrotā ar citrona daiviņām un dillēm un pasniedz karstus.

 

 Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Sastāvdaļas