Krāšņā kartupeļu omlete jeb spāņu tortilja

Ļoti sātīga, garšīga spāņu omlete, viegli pagatavojama. Produktus tai vienmēr var atrast mājas krājumos. Pēc izvēles var pievienot arī tomātus vai sēnes, desas vietā - žāvētu gaļu. Vai arī, ja mājās nekā vairāk nav, tad sanāk garšīga un sātīga arī tikai no kartupeļiem un olām.:)

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto



 

Gatavošana:

Nomizo kartupeļus un sīpolus, sagriež smalkos gabaliņos un cep lielā daudzumā eļļas. Ik pa laikam samaisa,jo nevajadzētu ļaut kartupeļiem palikt brūniem.Kad kartupeļi un sīpoli gatavi (tiem jābūt ļoti mīkstiem) var ņemt nost no pannas, bet tā,lai vissa liekā eļļa paliek pannā nevis kartupeļos.
Ja klāt liekat sēnes, gaļu, desu vai ko citu, tad to tagad būtu laiks apcept.
Sakuļ bļodā olas ar garšvielām un iemaisa iekšā kartupeļu/sīpolu masā (ja pievieno desu,sēnes,tomātus utt. tad to vissu arī iemaisa iekšā vienā masā).Tad visu masu ielej uzsildītā, mazliet ieeļotā pannā ar paaugstinātām-noapaļotām malām. Cep uz lēnas uguns, līdz omletes masa sabiezējusi.Tagad sākas jautrākā daļa - visa omlete ir jāapgriež uz otru pusi tā, lai tā nesadalās:).Te palīgā var ņemt vāku vai lielu šķīvi. Uzliek pannai virsū vāku un apmet pannu otrādāk, lai omlete uzkrīt uz vāka, tad to var ieslidināt ar negatavo pusi atpakaļ pannā:) 
Mazliet vēl pacep uz lēnas uguns, kamēr gatava. Izrotā ar zaļumiem un sīpolu apļiem.
Garšīga gan karsta, gan auksta.

Pasniedz griežot šķēlēs līdzīgi kā kūku :)
Lai labi garšo!

 

Iesūtījusi Laima Akopjana, konkursa "Divlatu vakariņas" dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

 

Konkursu atbalsta un dāvanu kartes uzvarētājiem dāvā

zemo cenu līderis "Supernetto"!

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 5.gab
  • Olas - 4.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Petersili vai citi zalumi
  • Mazliet puscietās desas
  • Sāls,pipari,garšvielas.garšas