Laša fileja ar saldā pipara pākstīm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saldā pipara pākstis notīra, nomazgā un sagriež četrās daļās. Uzliek uz cepamās pannas ar miziņu uz augšu. Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cep 225 grādos vidējā līmenī, līdz miziņa kļūst tumša. Ļauj atdzist, novelk miziņu, sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus nomizo un sīki sagriež.

Sīpolu gabaliņus apsautē 1 tējkarotē olīveļļas, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno saldos piparus, baltvīnu un dārzeņu buljonu, pieber sāli un piparus. Pannā ar vāku pavāra 5 minūtes.

Lasi nomazgā un nosusina. Ierīvē ar jūras sāli un pipariem. Pannā sakarsē atlikušo olīveļļu, ieliek lasi, cep aptuveni 5 minūtes.

Dārzeņus sadala uz divim šķīvjiem. Uz tiem liek lasi, dekoratīvi pārkaisa ar dillēm un pasniedz.

 

 

Reklāma
Reklāma

Recepte no grāmatas: Tauku sadedzinātāji. – Rīga: Jumava, 2004

 

Sastāvdaļas

  • sarkana un zaļa pipara pāksts pa - 1.gab
  • Sīpols - 1.gab
  • Olīveļļa - 2.ēd.k.
  • Baltvīns - 2.ēd.k.
  • Dārzeņu buljons - 1/8.l
  • Jūras sāls
  • Pipari
  • laša filejas (katra pa 150 g) - 2.gab
  • Kapātas dilles - 1.tējk.