Zivs sacepums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sagriež sīpolus, burkānus, pētersīļa sakni, visu sacep augu eļļā. Pievieno sasmalcinātus tomātus, sāli. atdala zivs fileju, aplej ar ūdeni, apsāla un vāra 30 minūtes, tad atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Pannu ietauko ar augu eļļu, uzliek zivi, samaisa ar ceptajiem dārzeņiem un sālīto gurķu gabaliņiem Visu pārlej ar sakultu olu, pārkaisa sausiņus un ieliek cepeškrāsnī. Cep apmēram 40 minūtes, pasniedz karstu. atsevišķi var pasniegt krējumu.

 

Recepte no grāmatas: Asinsgrupu diētas/sast. Jūlija Liepiņa. – Rīga: Jumava

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • treknas zivis - 700.g
  • Olas - 2.gab
  • Sīpoli - 1/2.kg
  • Augu eļļa - 2.ēd.k.
  • Burkāni - 100.g
  • samalti sausiņi - 2.ēd.k.
  • Tomāti - 2.gab
  • Sālīti gurķi - 2.gab
  • Pētersīļa sakne
  • Sāls