Silti gaileņu salāti

FOTO: Shutterstock.com

Paprikas noskalo. Izņem sēklas. Mīkstumu sagriež tievās sloksnītēs. Pupiņu pākstīm apgriež galus un sagriež mazos gabaliņos. Gailenes notīra. Lielākās sēnes sagriež. Pannā uzkarsē eļļu. Sēnes apcep, līdz izzūd lielais šķidrums. Pievieno pupiņas un paprikas. Turpina cept, līdz tās kļūst spīdīgas. Gatavo mērci no eļļas, vīna etiķa, sasmalcināta ķiploka, paprikas pulvera, sāls pipariem. Noņem pannu no plīts. Salātus pārlej ar mērci. Salātus liek dziļā traukā vai pasniedz tieši no pannas. Kā piedeva der svaiga maize.

Svaigas pupiņas var aizstāt ar konservētām vai saldētām. Gailenes var aizvietot ar baravikām, apšubekām vai šampinjoniem.

Mērces sastāvdaļas var variēt

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sarkanās paprikas - 2.gab
  • Pākšu pupiņas - 400.g
  • Gailenes - 400.g
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Mērcei:
  • eļļa (labāk olīveļļa) - 3.ēd.k.
  • Baltvīna etiķis - 1 - 2.ēd.k.
  • Ķiploka daiviņas - 1.gab
  • Paprikas pulveris - 1/2.ēd.k.
  • Sāls - 1.tējk.
  • Melnie pipari - 1/2.tējk.