Gaļas bumbiņu un kartupeļu sacepums. Gagatavošana pa soļiem
![Gaļas bumbiņu un kartupeļu sacepums. Gagatavošana pa soļiem](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/14022/conversions/2017072906584984006_o-696x464.jpg)
FOTO: Shutterstock.com
1.Sakarsētā pannā eļļa vai sviestā uz lielas uguns cep kartupeļu bumbiņas un briseles kāpostus. Cep 15 minūtes bieži maisot.
![](http://aivasreceptes.files.wordpress.com/2010/02/dsc04759.jpg?w=300&h=225)
2.Sīpolu smalki sagriež, pievieno maltajai gaļai. Iespiež arī ķiploka daiviņu, pieber piparus, garšvielas un sāli. Gaļu rūpīgi samīca, līdz tā kļūst vijīga. Veido frikadeles.
![](http://aivasreceptes.files.wordpress.com/2010/02/dsc04552.jpg?w=300&h=226)
3. Uzliek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Saldo krējumu sajauc ar sinepēm, sāli un kariju.
![](http://aivasreceptes.files.wordpress.com/2010/02/dsc04760.jpg?w=300&h=225)
4.Frikadeles uzmanīgi iemaisa apceptajos dārzeņos. Pārlej ar saldā krējuma mērci.
![](http://aivasreceptes.files.wordpress.com/2010/02/dsc04761.jpg?w=300&h=225)
5.Pārkaisa ar sarīvētu sieru.
![](http://aivasreceptes.files.wordpress.com/2010/02/dsc04762.jpg?w=300&h=225)
6. Liek cepties sakarsētā krāsnī 180°C uz 1 stundu.
![](http://aivasreceptes.files.wordpress.com/2010/02/dsc04798.jpg?w=300&h=225)
Recepti iesūtīja: Aiva Stauža, Kotlešu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Kartupeļi (tie kas pārdodas sagriezti mazās bumbiņās) - 800.g
- Maltā gaļa (jaukta) - 500.g
- Sīpols - 1.gab
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- Sāls
- Pipari
- Santa maria gaļas kopējā garšviela
- Briseles kāpsti vai brokoļi - 800.g
- Saldais krejums 35% - 200.ml
- Saldais krejums 10% - 200.ml
- Franču sinepes - 2-3.t.k.
- Karijs.pēc garšas
- Sviests vai eļļa.cepšanai
- Siers - 100.g