Šokolādes parfē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

6 personām

 

Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un ūdeni.

Nepārtarukti putojot, karsē uz lēnas uguns, līdz maisījums kļūst tumīgs.

Atdzesē.

Pievieno kakao pulveri un rīvētu ingveru (ar ingveru uzmanīgi - pievieno pamazām un garšojot).

Saputo putukrējumu. Uzmanīgi iecilā kakao un olu maisījumā. Parfē liek apaļā (kēksa) formā.

Reklāma
Reklāma

Ievieto saldētavā uz 3 - 5 stundām. No saldētavas izņem apmēram 20 min. pirms pasniegšanas. Izgāž servējamā traukā. Pasniedz ar konservētiem bumbieriem.

Parfē var pievienot mazos gabaliņos sagrieztus konservētus bumbierus vai persikus

 

Sastāvdaļas

  • Olu dzeltenumi - 4.gab
  • Cukurs - 85.g
  • Ūdens - 100.g
  • Kakao pulveris - 1.ēd.k.
  • 1 - 2 tējk. rīvēts svaigs vai 1/2 - 1 tējk. kaltēts ingvers
  • Saldais krejums - 400.g