Eļļā vārītie žagariņi - bērnības salduma gatavošana solis pa solim

Šie ir ļoti vienkārši pagatavojami cepumi, turklāt tā sastāvdaļas gandrīz vienmēr ir atrodamas ledusskapī (vismaz mūsējā) :). Ja nu vienīgi jāpiepērk nepieciešamais eļļas daudzums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 • Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru (rekomendēju Dan Sukker, ļoti aromātisks), krējumu, šķipsnu sodas, sāli un miltus. Miltu, iespējams, būs nepieciešams vairāk – mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie rokām un var viegli veltnēt.

• Izveltnē mīklu. Trīs gadus vecais Klāvs šajā gatavošanas posmā – gluži tāpat kā olu putošanā un mīklas nogaršošanā – ir lielisks palīgs.

 

 

 

 

 

 

 

• Lai darbotos tālāk, nepieciešams bērna vecumam atbilstošs nazītis, jo žagariņi ir jāgriež. Klāvs veidoja bārkstainus žagariņus – kopīgi sagriezām taisnstūrīšus (cepumu lielums ir gaumes lieta) un Klāvs ar nazīti centās izgriezt bārkstis. Svarīgi ir cept tieši tādus (nevis pielabotus) veidojumus, kādi nu mazajam pavāram izdodas.

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

• Es gatavoju cita veida žagarus – izgriezu trīsstūrus, vidū nedaudz iegriezu un trīsstūra vienu galu izvilku cauri caurumiņam.

 

• Cepumus liek uzkarsētā eļļā un cep brūnus. Žagariņi ir gatavi ļoti ātri, tāpēc tos nevajadzētu atstāt bez uzraudzības – sadegs viens un divi.

 

 

• Kad žagariņi izcepti, atkal ir darbiņš bērnam – kārumu pārkaisīšana ar pūdercukuru. :)

 

Sastāvdaļas

  • Skābs krējums - 150.g
  • Olas - 2.gb.
  • Cukurs - 150.g
  • Milti - 2.glāzes
  • Vaniļas cukurs
  • Šķipsniņa sodas
  • Eļļa cepšanai - 1.pudele
  • Pūdercukurs rotāšanai
  • Šķipsniņa sāls