Eļļā vārītie žagariņi – bērnības salduma gatavošana solis pa solim
Šie ir ļoti vienkārši pagatavojami cepumi, turklāt tā sastāvdaļas gandrīz vienmēr ir atrodamas ledusskapī (vismaz mūsējā) :). Ja nu vienīgi jāpiepērk nepieciešamais eļļas daudzums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv
• Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru (rekomendēju Dan Sukker, ļoti aromātisks), krējumu, šķipsnu sodas, sāli un miltus. Miltu, iespējams, būs nepieciešams vairāk – mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie rokām un var viegli veltnēt.
• Izveltnē mīklu. Trīs gadus vecais Klāvs šajā gatavošanas posmā – gluži tāpat kā olu putošanā un mīklas nogaršošanā – ir lielisks palīgs.

• Lai darbotos tālāk, nepieciešams bērna vecumam atbilstošs nazītis, jo žagariņi ir jāgriež. Klāvs veidoja bārkstainus žagariņus – kopīgi sagriezām taisnstūrīšus (cepumu lielums ir gaumes lieta) un Klāvs ar nazīti centās izgriezt bārkstis. Svarīgi ir cept tieši tādus (nevis pielabotus) veidojumus, kādi nu mazajam pavāram izdodas.

• Es gatavoju cita veida žagarus – izgriezu trīsstūrus, vidū nedaudz iegriezu un trīsstūra vienu galu izvilku cauri caurumiņam.
• Cepumus liek uzkarsētā eļļā un cep brūnus. Žagariņi ir gatavi ļoti ātri, tāpēc tos nevajadzētu atstāt bez uzraudzības – sadegs viens un divi.

• Kad žagariņi izcepti, atkal ir darbiņš bērnam – kārumu pārkaisīšana ar pūdercukuru. :)
Sastāvdaļas
- Skābs krējums - 150.g
- Olas - 2.gb.
- Cukurs - 150.g
- Milti - 2.glāzes
- Vaniļas cukurs
- Šķipsniņa sodas
- Eļļa cepšanai - 1.pudele
- Pūdercukurs rotāšanai
- Šķipsniņa sāls