Omes ķirbju ķīselis

FOTO: Shutterstock.com
Pienu uzvāra ar cukuru, pieliekot mazliet vaniļas, kanēļa vai citu kādu garšvielu. Tad liek klāt ar sviestu un ūdeni sasautēto un caur sietu izrīvēto ķirbju biezeni, pielej aukstā ūdenī izšķīdinātos kartupeļu miltus un uzvāra. Galdā pasniedz atdzesētu ar kādu augļu mērci.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Svaigs piens - 1.l
- Sviests - 50.g
- Kartupeļu mlti - 50.g
- Cukurs - 200.g
- Ķirbji - 800.g
- Sāls un garšviela