Aprikožu un rīsu saldais pudiņš

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • Žāvētas aprikozes - 200.gr
  • Olas - 1 līdz 2.gab
  • Ūdens - 1.glāze
  • Piens - 1/2.l
  • Rīsi - 1.glāze
  • Cukurs - 200.gr

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

Rīsus izvāra ūdenī pusmīkstus, pielej pienu un turpina vārīšanu, līdz rīsi gatavi. Aprikozes mērcē 1 gl. ūdens 5 stundas, tad pieliek 100 g cukura un sutina gatavas, atdzesē. Olas sakuļ ar 100 g cukura, pieliek izsutinātiem rīsiem, saliek formā kārtām ar aprikozēm, pirmā un pēdējā kārtā liekot rīsus, cep 30—40 minūtes.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)