Trīs sastāvdaļu “Nutella” – pagatavo mājās to pats!

Veselīgs, mājās ērti pagatavojams krēms, kas garduma ziņā neatpaliks no veikalā nopērkamā, mums visiem zināmā šokolādes krēma. Uzsmērēts uz rupjmaizes, rotāts ar banāna šķēlīti, kas pārkaisīts ar kanēli – tas būs izcils našķis vai uzkoda starp ēdienreizēm. Recepti piedāvā Eva, divu dēlu mamma no Liepājas, kurai darbošanās virtuvē ir aizraušanās.
Lielisks našķis, kas kā radīts enerģijas vairošanai!

FOTO: Eva Lanka

Lielisks našķis, kas kā radīts enerģijas vairošanai!

“Mani aizrauj eksperimenti virtuvē, taču vienmēr cenšos arī ēdienu padarīt veselīgāku un maksimāli vienkāršot, tā taupot laiku. Nezinātājs nepateiks, ka šī krēma sastāvā ir dateles,” sola Eva.

 

Krēma pagatavošanai nepieciešams

  • Lazdu rieksti 100 g,
  • Dateles 250 g,
  • Kakao pulveris – ēdamkarote ar kaudzi.

 

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj mērcēties vismaz uz stundu. Pēc tam tos apgrauzdē cepeškrāsnī aptuveni 200 grādos vai arī uz sausas pannas, rūpīgi uzmanot un ik pa laikam apmaisot. Kad rieksti atdzisuši, noloba tiem nost brūno čaumalu.
  2. Dateles aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz pusstundu vai nedaudz ilgāk, līdz tās kārtīgi izmirkušas.
  3. Lazdu riekstus sasmalcina blenderī.
  4. Atsevišķi sablendē arī dateles, pievienojot klāt riekstus un kakao pulveri. Visu samaisa un smērē uz maizītes.
  5. Uzglabā istabas temperatūrā.
Reklāma
Reklāma

 

Lai labi garšo!

 

Vairāk ideju receptēm šeit!

Saistītie raksti