Plūmju deserts ar drupačām

Daudziem no plātsmaizēm vislabāk garšo drumstalmaize, no kuras garšīgākā daļa, protams, ir pašas drumstalas. Ja arī tev tā ir, tad šis deserts ir tieši tev. Nekādas maizes, tikai ogas un drumstalas.
Recepte ir ar plūmēm, bet vari izmantot arī ābolus, bumbierus, ķiršus, zemenes un avenes.

FOTO: Shutterstock.com

Recepte ir ar plūmēm, bet vari izmantot arī ābolus, bumbierus, ķiršus, zemenes un avenes.

Vajadzēs:

(6 porcijām)

 

  • 400 g ogu
  • 120 g auksta sviesta
  • 120 g miltu
  • 120 g cukura
  • 120 g maltu lazdu riekstu
  • 1 tējk. kanēļa
  • šķipsna sāls
  • pūdercukurs
  • 50 g cukura

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Sviestu sagriež gabaliņos un ar rokām samīca kopā ar miltiem un sāli, līdz tas atgādina baltmaizes drupačas.
  2. Pievieno riekstus un cukuru un vēlreiz saberž visu kopā.
  3. Ieliek ledusskapī, kamēr sagatavo pārējo.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo sešus porciju trauciņus vai vienu lielu cepamtrauku.
  5. Ogas saliek trauciņos un pārkaisa ar cukuru un kanēli. Pāri ber drupaču masu.
  6. Cep krāsnī 20 minūtes, līdz virspuse kļūst brūngana un ogas uzburbuļojušas.
  7. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz siltu.