Kārtainā Selga šokolādes cepumu biezpienkūka

Vairākām paaudzēm Selga bijis pirmais bērnības cepums. Pagatavo šo našķi arī savās mājās.

FOTO: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

400 g šokolādes cepumu Selga Klasika

1 kg biezpiena

500 ml saldā krējuma

200 g cukura

150 g marmelādes

Mellenes

Zemenes

Kazenes

Reklāma
Reklāma

Avenes

Kausēta šokolāde vai šokolādes mērce

Piparmētra

 

Pagatavošana:

  • Saldo krējumu sakuļ līdz putukrējuma konsistencei.
  • Biezpienu samaisa ar cukuru un iemaisa tajā saldo krējumu un mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi.
  • Cepumus kārto taisnā šķīvī vai uz paplātes.
  • Pārklāj ar biezpiena masu. Pārklāj ar cepumiem un tā turpina, kamēr sastāvdaļas beigušās.
  • Pēdējā kūkas kārta ir biezpiena masa, kuru pārlej ar izkausētu šokolādi vai šokolādes mērci un rotā ar ogām.
  • Atdzesē ledusskapī 12 stundas un tad pasniedz.