Batātes ar apelsīnu-ingvera mērci. Deserts.
No saldajiem kartupeļiem var pagatavot arī veselīgu desertu.
                                                    FOTO: Shutterstock.com
Nepieciešams:
- 1 kg saldais kartupelis
 - 25 g sviesta
 - 1 glāze apelsīnu sulas (100% vai svaigi spiestas)
 - 1/2 tase brūnā cukura
 - 1 tējk. rīvēta ingvera
 - 1 tējk. kanēlis
 - Sāls pēc garšas
 
Pagatavošana:
Novāra  saldo kartupeli ar visu mizu nedaudz sālītā ūdenī. Pēc
vārīšanas dārzeni vēl 15-17 minūtes atstāj vārošā ūdenī. Izņemot
to, batāte vēl ir pusgatava, to griežot, tā ir nedaudz cieta. 
Saldo kartupeli griež palielās ripās.
Atsevišķā traukā samaisa pārējās sastāvdaļas – apelsīnu sulu, sarīvēto ingveru, cukuru. Mērci lej pāri batātes šķēlēm un liek cepeškrāsnī 180 grādos cepties 40-50 minūtes.
Galdā pasniedz karstu. Lieliski garšo ar mājās gatavotu atsvaidzinošu limonādi.